Prūsis: Braucām ar jaunām kamanām

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sandis Prūsis
Sandis Prūsis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas bobslejisti sestdien Pasaules kausa posmā Vācijas trasē Altenbergā startēja ar jaunām divnieku kamanām, intervijā "Latvijas Televīzijai" pēc sacensībām sacīja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis.

Latvijas bobsleja pilots Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni sestdien Altenbergā izcīnīja bronzas medaļas.

Savukārt otra Latvijas ekipāža ar pilotu Ralfu Bērziņu un stūmēju Dāvi Spriņģi izcīnīja 10. vietu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Vācijas pilots Frančesko Frīdrihs, bet sudrabu izcīnīja Džastins Kripss no Kanādas.

Ķibermanis šajā sacensībā piekāpās vienīgi olimpiskajiem čempioniem Frīdriham un Kripsam, kuri pērn uzrādīja vienādus rezultātus, izcīnot zeltu Phjončhanā.

Altenbergā pēc pirmā brauciena līderis bija Kripss, otro vietu ieņēma Ķibermanis, bet trešajā pozīcijā atradās Frīdrihs.

Tituliem bagātais Vācijas pilots otro braucienu veica par 0,57 sekundēm ātrāk nekā pirmo. 

"Frīdriham laika apstākļi visvairāk ietekmēja pirmo braucienu. Otrajā braucienā viņš bija neķerams - gandrīz gaismas gadu attālumā. Vienā braucienā atgūta pussekunde...," sacīja Prūsis.

Latvijas bobslejisti sacensībās startējuši ar dzimtenē ražotām jaunām kamanām.

"Šajos mačos pirmo reizi braucām ar jaunām kamanām. Izskatās, ka arī turpmāk varētu būt labi. Tās ir no Pārdaugavas," atklāja Latvijas izlases treneris.

Prūsis atzina, ka bija izredzes pacīnīties par sudrabu, taču Ķibermanim nedaudz sāpējusi kāja.

"Iespējams, pietrūka nedaudz startā. Ķibis (Ķibermanis) nedaudz kājā sāpes sajuta aizmugurē. Bija uzdevums veselam palikt, nevis noraut to kāju līdz galam."

Sezonas pirmās divas divnieku sacensības notika Siguldā, kur Ķibermanis izcīnīja divas otrās vietas, bet Bērziņš divreiz bija septītais.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc trim divnieku sacensībām pārliecinošs līderis ar uzvarām visos mačos ir Frīdrihs, kurš iekrājis 675 punktus, bet viņam ar 620 punktiem seko Ķibermanis, kamēr trešo pozīciju ar 560 punktiem ieņem vēl viens vācietis Niko Valters. Savukārt Bērziņš ar 480 punktiem ir augstajā sestajā vietā.

Svētdien Altenbergas trasē spēkosies vīru četrinieku ekipāžas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu