Somijas U-20 hokejisti aizraujošā finālā triumfē pasaules čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Somijas U-20 izlases hokejisti
Somijas U-20 izlases hokejisti Foto: AP/Scanpix

Somijas U-20 hokeja izlase sestdien Vankūverā triumfēja pasaules junioru čempionātā, pie zelta medaļām tiekot piekto reizi vēsturē.

Somijas juniori finālmačā ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:0, 2:2) pārspēja ASV vienaudžus.

Mača rezultātu otrā perioda 12.minūtē atklāja somu uzbrucējs Jesse Ilenens, bet trešās trešdaļas septītajā minūtē Otto Latvala dubultoja Somijas izlases pārsvaru. Tiesa, trīs minūšu laikā Aleksandrers Čmelevskis un Džošs Noriss panāca izlīdzinājumu.

Par mača galveno varoni kļuva Turku TPS vienības 17 gadus vecais uzbrucējs Kāpo Kako, kurš pusotru minūti pirms pamatlaika beigām pēc neatlaidīgas cīņas iebakstīja ripu amerikāņu vārtos.

"Nekad sevi neuzskatām par pastarīšiem. Kā viens no nozīmīgākajiem faktoriem ir tas, ka uzvarējām, spēlējot uz mazā laukuma. Pirms tam mums tas nebija izdevies. Somijas hokejam šis ir ļoti nozīmīgs panākumus. Domāju, ka šobrīd sagatavojam labākus spēlētājus nekā iepriekš," pēc uzvaras pauda Somijas izlases galvenais treneris Jussi Ahokass.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīts amerikānis Raiens Pēlings, kurš ar pieciem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm bija čempionāta rezultatīvākais spēlētājs.

Somi par pasaules čempioniem tika kronēti arī 1987., 1998., 2014. un 2016.gadā.

Tikmēr bronzas mačā uzvarēja krievi, kas ar 5:2 (2:0, 1:2, 2:0) pārspēja šveiciešus.

Krievijas U-20 izlasē ar "hat-trick" izcēlās Kirils Sļepecs, bet vēl pa vārtiem guva Klims Kostins un Ņikita Šaškovs. Šveiciešiem precīzi meta Valentīns Nisbaumers un Janniks Brušvailers.

Vietu augstākajā divīzijā saglabāja Kazahstāna, kas pārspēlēs pārspēja Dāniju. Līdz ar to nākamgad elites grupā spēlēs Somija, ASV, Krievija, Šveice, Zviedrija, Kanāda, Čehija, Slovākija, Kazahstāna un pirmās divīzijas A grupas uzvarētāja Vācija.

Pērn par čempioni tika kronēta Kanāda, kas finālā ar 3:1 pārspēja Zviedriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu