Meiers izceļas ar "double-double" Vienotās līgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars / TVNET

Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers svētdien VTB Vienotās līgas mačā izcēlās ar 22 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, bet neglāba Krasnojarskas "Jeņisej" komandu no zaudējuma.

"Jeņisej" viesos sīvā cīņā ar rezultātu 92:95 (23:16, 20:24, 16:25, 33:30) piekāpās Kazaņas "Unics" komandai.

Meiers šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 21 sekundi, šajā laikā grozā raidīdams septiņus no 11 divpunktu metieniem un astoņus no desmit soda metieniem.

Tāpat jūrmalnieks izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja divus metienus, divas reizes pārkāpa noteikumus un izprovocēja desmit piezīmes.

Latviešu basketbolists ar 22 punktiem bija rezultatīvākais un ar 29 efektivitātes koeficienta punktiem arī produktīvākais šī mača spēlētājs.

Savulaik Meiers pārstāvēja tieši "Unics", tomēr 2017./18 gada sezonas sākumā nespēja izkarot sev stabilu vietu sastāvā, tāpēc vēlāk viņš pievienojās "Jeņisej" komandai, kur viņš ir viens no līderiem.

Citā mačā zaudējumu cieta Latviešu basketbola izlases kapteiņa Jāņa Blūma pārstāvētā Permas "Parma", ko trenē Nikolajs Mazurs.

"Parma" basketbolisti savā laukumā ar 78:107 (23:24, 15:25, 21:25, 19:33) piekāpās Sanktpēterburgas "Zeņit" vienībai.

Blūms laukumā pavadīja septiņas minūtes un 39 sekundes, kuru laikā nerealizēja savu vienīgo divpunktu metienu un abus tālmetienus. Viņš arī veica vienu rezultatīvu piespēli, vienu reizi pārkāpa noteikumus un efektivitātes koeficientā tika pie -2 punktiem.

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" svētdien viesos ar rezultātu 66:92 (11:30, 23:20, 18:23, 14:19) piekāpās ULEB Eirolīgas grandam Maskavas CSKA.

Vienotās līgas kopvērtējuma līdere šobrīd ar 12 panākumiem tikpat dueļos ir Maskavas CSKA, kam ar desmit uzvarām 11 cīņās seko Maskavas apgabala "Himki".

Tikmēr Krasnojarskas "Jeņisej" ar četrām uzvarām 13 mačos ir desmitā, bet Permas "Parma" ar trim panākumiem 11 cīņās atrodama 11.pozīcijā.

Savukārt Latvijas vicečempione "VEF Rīga" ar divām uzvarām 13 dueļos ir pēdējā 14 komandu konkurencē.

Šajā Vienotās līgas sezonā regulārajā turnīrā startē 14 komandas, aizvadot divu apļu turnīru un pēc tam astoņām labākajām kvalificējoties "play-off" cīņām. Turnīrā startē deviņas Krievijas komandas, kā arī pa vienai vienībai no Latvijas, Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas.

Iepriekšējā sezonā par čempioniem tika kronēti Maskavas CSKA basketbolisti, kuri finālsērijā ar 3-0 pārspēja "Himki" vienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu