Dzierkals: Esmu ieguvis treneru uzticību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārtiņš Dzierkals
Mārtiņš Dzierkals Foto: Paula Čurkste/LETA

Mārtiņš Dzierkals pēdējā laikā ir ieguvis treneru uzticību, jo viņam dod iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā un papildlaikā, atzīst Rīgas "Dinamo" hokejists.

Rīgas "Dinamo" komanda svētdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) papildlaikā uzveica uzbrucēja Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo" vienību.

Abām komandām šis bija trešais duelis šosezon, un trešo reizi uzvaru izcīnīja rīdzinieki.

"Pirmā un trešā trešdaļa bija ļoti laba. Tās bija tādas, kādas mēs vēlamies spēlēt - iet virsū, neļaut pretiniekam iesākt uzbrukumu, neļaut izvērsties. Apslāpēt viņu uzbrukumu jau tā saknē un piespiest viņus kļūdīties. Atšķirībā no iepriekšējās spēles bija tāda, ka šoreiz mēs bijām tie, kas spēles beigās gūst vārtus un uzvar arī spēlē. Šādi jāturpina," pēc mača intervijā kluba mājaslapā citēts Dzierkals.

21 gadu vecais Dzierkals aizvada pirmo sezonu Rīgas "Dinamo" rindās. Viņa kontā KHL čempionātā 30 mačos ir 2 gūti vārti un 6 rezultatīvas piespēles. Turklāt pēdējos 4 mačos viņš ticis pie 3 rezultativitātes punktiem.

"Pats jūtos ļoti labi. Esmu ieguvis treneru uzticību un ceru, ka tas tā arī paliks. Treneri dod iespējas spēlēt vairākumā un papildlaikā. Sezonā ir augšas un lejas. Katrā spēlē sevi ir jāpierāda un jāatdod visi spēki. Tikai tā iespējams izcīnīt uzvaras," sacīja Rīgas "Dinamo" uzbrucējs.

Dzierkals un Kristaps Zīle šajā mačā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli papildlaikā, asistējot Andrim Džeriņam uzvaras vārtu guvumā.

"Zīle uzšāva ļoti, ļoti spēcīgi, pretinieks acumirklī bija uz ledus. Tā bija iespēja, ko nevar laist garām. Redzēju, ka esam četri pret diviem. Viens man uzmetās virsū, bet paspēju atdot ripu Džeriņam. Šādos momentos ripa jāmet vārtos, ko Andris, protams, māk izdarīt," notikumus laukumā izklāstīja Dzierkals.

Izbraukuma tūri Rīgas "Dinamo" uzsāka piektdien, ciešot sāpīgu zaudējumu pret Jaroslavļas "Lokomotiv".

Rīdziniekiem četru spēļu izbraukuma tūres turpinājumā 8. janvārī paredzēta cīņa pret aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt tūres noslēgumā 10. janvārī rīdziniekiem būs jācīnās pret Ufas "Salavat Julaev".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu