Kēls: Latvijas volejbolistiem jāpaaugstina individuālā meistarība

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase svētdienas Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē izbraukumā pret Igauniju nav tikusi galā ar servju uzņemšanu, uzskata komandas galvenais treneris Avo Kēls.

Latvijas volejbolisti novājinātā sastāvā svētdien Tartu pilsētā ar rezultātu 0-3 (20:25, 11:25, 21:25) piekāpās Igaunijai, atvadoties no cerībām iegūt ceļazīmi uz finālturnīru.

"Prasījās vairāk disciplīnas tieši trešā seta galotnē," Latvijas Volejbola federācija (LVF) citē Kēla teikto.

"Servju uzņemšanā, servējot Ardo Krēkam, vajadzēja stāvēt tur, kur viņš, visticamāk, servētu un kur viņš arī servēja. Tāpat aizsardzībā blakus Denisam Petrovam vajadzēja stāvēt citā vietā, un vēl pāris tādas lietas."

"Kopumā, ja būtu noturējuši servju uzņemšanu, būtu spēlē. Netikām galā ar servju uzņemšanu. Otrajā setā vienkārši individuāli salūzām. Kristo Kollo serves nebija tik spēcīgas kā precīzas - reizes trīs lidojot pāri tīklam, to arī aizskarot. Viņam paveicās, tomēr individuālajā meistarībā bija starpība - Latvijas izlasē tā ir jāpaaugstina. Citas receptes panākumiem nav," atzina Kēls.

Latvijas valstsvienības stūrmanis gan gaidījis, ka Igaunija vairāk šajā spēlē rotēs ar sastāvu.

"Līdz pat trešā seta beigām viņi pārsvarā laukumā turēja pamatsastāvu. No igauņu spēlētājiem lielu pārsteigumu nebija. Savā komandā par ļoti labu spēli nevienu individuāli nevaru uzteikt, taču kopumā pirmajā un trešajā setā mums bija labs bloks un aizsardzība. Cita lieta, ka pēc tam neizdevās uzbrukumā gūt punktus. Komandu uzteikšu par to, ka visi gribēja nospēlēt pēc iespējas labāk, bet dažreiz tas sanāca, dažreiz - nē," izteicās Kēls.

Igaunija ar četrās spēlēs izcīnītiem maksimāli iespējamiem 12 punktiem ir grupas līdere, kamēr Izraēlai ir trīs punkti, bet Latvija ir bez punktiem visās trīs cīņās.

Kvalifikācijā izlases sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlasē pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu