Kurucs atkārto karjeras rezultativitātes rekordu NBA (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs pirmdien atkārtoja karjeras rezultativitātes rekordu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" izbraukumā ar rezultātu 95:116 (22:34, 23:22, 29:30, 21:30) piekāpās Bostonas "Celtics" vienībai.

Latvijas basketbolists iemeta 24 punktus, kas viņam ir atkārtots NBA rezultativitātes rekords. Tikpat punktu viņš iemeta arī 21.decembrī zaudējumā pret Indiānas "Pacers".

Kurucs laukumā pavadīja 28 minūtes, kuru laikā viņš trāpīja 3 no 7 divpunktu metieniem, 5 no 8 tālmetieniem un 3 no 3 soda metieniem.

Vēl viņa rēķinā viena atlēkusī bumba viena rezultatīva piespēle un divas piezīmes.

Kurucs bija šī mača rezultatīvākais basketbolists, bet "Nets" rindās ar 15 punktiem atzīmējās no rezervistu soliņa nākušais Spensers Dinvidijs, bet 13 punktus un 12 atlēkušās bumbas pievienoja Kenets Farīds.

Savukārt "Celtics" sastāvā 17 punktus guva Kairijs Ērvings, bet 16 pievienoja Džeisons Teitums.

Kā ierasts, Kurucs šo maču uzsāka "Nets" starta pieciniekā, bet kopumā viesiem no Bruklinas šajā spēlē nācās samierināties ar diezgan pārliecinošu zaudējumu.

Vienīgo reizi Latvijas basketbolista pārstāvētā komanda vadībā spēja izvirzīties vien pašā spēles sākumā, tomēr jau pirmās ceturtdaļās beigās "Celtics" spēja iegūt vairāk nekā desmit punktu pārsvaru.

Vadību "Nets" pārņēma pēc tam, kad pirmajā uzbrukumā tieši Kurucs ar precīzu tālmetienu atklāja cīņas rezultātu, turklāt tuvāko minūšu laikā viņš pamanījās gūt vēl astoņus punktus, kas viesiem ļāva ar "Celtics" spēkoties līdzvērtīgi.

Pirmajā ceturtdaļā Latvijas basketbolists iemeta 11 no komandas 22 punktiem, bet pirmā puslaika beigās, kad "Nets" jau atradās pārliecinoši iedzinējos, viņš iemeta vēl divus tālmetienus pēc kārtas.

Otrā puslaika ievadā Kurucs īsā laikā izcēlās ar diviem divpunktniekiem, kas "Nets" ļāva pietuvoties līdz 60:69, tomēr pēc tam ar nelielu atrāvienu atbildēja "Celtics". Latvijas basketbolists spēlēja arī pašās mača beigās, kad cīņas liktenis jau bija izšķirts.

"Nets" ar 20 uzvarām 42 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem astoto vietu, kamēr "Celtics" ar 24 panākumiem 39 mačos ir piektajā vietā.

Nākamo spēli "Nets" aizvadīs trešdien, kad uzņems Atlantas "Hawks".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu