Rīgas "Dinamo" izlaiž uzvaru un papildlaikā zaudē "Severstaļ" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā viesos 18 sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida vārtus un pagarinājumā ar rezultātu 2:3 piekāpās aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Čerepovecas "Severstaļ".

Latvijas komandas labā vārtus guva Lauris Dārziņš un Kristaps Zīle.

Latvijas komandai pēdējā laikā uzvaras mijušās ar zaudējumiem, taču tā joprojām reāli cīnās par vietu Gagarina kausā, jo no pirmā astoņnieka to šķir viens punkts.

Spēles pirmajās minūtēs no "Dinamo" komandas nopietni pretinieku vārtu drošību apdraudēja tikai Brendons Makmilans. Pirmie šajā mačā vārtus guva laukuma saimnieki, perioda devītajā minūtē Timura Biļalova atsisto ripu tīklā raidot Jevgēņijam Lapenkovam.

Tiesa, "Severstaļ" komandas prieki bija īsi, jo 34 sekundes vēlāk pēc Līnusa Videla piespēles no tuvas distances precīzi meta "Dinamo" kapteinis Dārziņš. Piecas minūtes pirms perioda beigām rīdzinieki tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kurā Zīle palika nepieskatīts pie mājinieku vārtu stūra, latviešu aizsargam panākot 2:1.

Otrā perioda pirmajā pusē rīdzinieki izturēja mazākumu un vienubrīd sagādāja nopietnas problēmas laukuma saimniekiem, ar metienu izceļoties "Dinamo" jaunieguvumam Ruslanam Pedanam. Arī trešdaļas otrajā desmitminūtē Rīgas hokejisti izturēja vienu mazākumu un bija spiesti aizsargāties, jo krietni aktīvāki bija laukuma saimnieki. Pēdējā minūtē pēc "Severstaļ" hokejista metiena ripa nonāca uz "Dinamo" vārtu līnijas, taču sarkano robežu nešķērsoja.

Arī trešā perioda pirmajā pusē uz ledus dominēja laukuma saimnieki, turklāt "Dinamo" neizpildīja metienus pa "Severstaļ" vārtiem. Čerepovecas hokejisti turpināja dominēt un pēc vārtsarga nomaiņas 18 sekundes pirms pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu, precīzi metot Dmitrijam Markovinam.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, līdz ar to bija jāaizvada pagarinājums. Tā otrajā minūtē līdz pretinieku vārtiem aizlauzās Mārtiņš Dzierkals, kurš gan nespēja pārspēt pretinieku vārtsargu, taču tas izdevās Balinskim, kurš ripu raidīja tukšos vārtos. Tiesa, Dzierkals ripas saņemšanas brīdī atradās aizmugurē, un vārtu guvums netika ieskaitīts.

Turpretī pretinieki savu iespēju izmantoja, minūti vēlāk uzvaras vārtus gūstot Aleksandram Petuņinam.

Rīgas "Dinamo" ar 45 punktiem 46 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, kamēr "Severstaļ" ar 30 punktiem 46 cīņās šajā konferencē ir priekšpēdējā 11.vietā.

Šo izbraukumu Latvijas komanda sāka piektdien, kad 18 sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida vārtus un ar rezultātu 1:2 piekāpās spēcīgajai Jaroslavļas "Lokomotiv", bet turpinājumā svētdien pagarinājumā ar 2:1 tika pārspēta Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo". Izbraukuma noslēgumā rīdzinieki ceturtdien krustos nūjas ar Ufas "Salavat Julajev", bet pēc tam dosies uz Latviju, svētdien uzsākot piecu mājas spēļu sēriju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu