Medijs: Arī Bērtāna pārstāvētās "Spurs" interesēs ir piesaistīt Porziņģi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" arī vēlas iesaistīties cīņā par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzni Kristapu Porziņģi, vēsta portāls "The Ringer".

Iepriekš portāls "NetsDaily" pēc neoficiālas informācijas vēstīja, ka Porziņģi vēloties piesaistīt Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda.

Savukārt pēc tam "New York Daily News" ziņoja, ka "Knicks" apsver domu nepiedāvāt Porziņģim maksimālo līgumu, kas būtu 5 gadu kontrakts par aptuveni 150 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

Kā vēsta "The Ringer", "Knicks" vēlas atbrīvot finanšu līdzekļus, lai vasarā brīvo aģentu tirgū varētu piesaistīt iepriekšējo divu sezonu NBA finālsērijas vērtīgāko spēlētāju Kevinu Durantu no Goldensteitas "Warriors".

Atsaucoties uz neoficiālu līgas avotu, "The Ringer" vēsta, ka "Spurs" komandai ir nopietna interese piesaistīt Porziņģi. Tiesa, Sanantonio vienībai būtu visai sarežģīti jau šovasar algu griestos atbrīvot vietu maksimālajam līgumam ar Latvijas basketbolistu. Tomēr, ja Durants nepārcelsies šovasar uz Ņujorku, "Spurs" varētu meklēt risinājumus Porziņģa piesaistīšanai.

"Knicks" vēloties aizmainīt uz citu komandu Timu Hārdeveju junioru un Kortniju Lī, kuriem ir spēkā līgumi attiecīgi vēl uz trim un diviem gadiem. Hārdeveja alga šosezon ir vairāk nekā 17 miljoni ASV dolāru, bet Lī nopelnīs vairāk nekā 12 miljonus. Aizmainot šos abus spēlētājus, komanda atbrīvotu vietu finanšu līdzekļos, lai vasarā piesaistītu kādu NBA zvaigzni.

Ja "Knicks" šovasar piesaistīs Durantu, tad Ņujorkas kluba interesēs būtu pagarināt līgumu ar Porziņģi, jo šis duets būtu izdevīgs no biznesa skatupunkta. Šāds tandēms nodrošinātu augstus TV reitingus un citus bonusus. Kā zināms, tieši Durants iedeva Porziņģim iesauku "vienradzis".  

Tiek vēstīts, ka "Knicks" varētu piedāvāt līgumu Porziņģim, taču tajā tiktu iekļauts punkts līdzīgi kā Filadelfijas "76ers" kontraktā ar Žoelu Embīdu. Proti, komanda garantēja Kamerūnā dzimušajam basketbolistam 84,2 miljonus no līgumā 147,7 iekļautajiem miljoniem (vienošanās uz 5 gadiem tika noslēgta 2017. gada oktobrī), nodrošinoties ar iespēju ietaupīt naudu, ja Embīds traumu dēļ nevar ilgāku laiku spēlēt.

2014. gada NBA draftā ar 3. numuru izvēlētais Embīds pēdu un ceļgalu traumu dēļ karjeras pirmajās trīs sezonās kopā aizvadīja tikai 31 spēli (pirmās divas sezonas nespēlēja vispār). Tomēr šobrīd viņš spēlē regulāri un ir viens no NBA vadošajiem spēlētājiem. 

Kopš debijas 2015. gadā NBA karjeras laikā Porziņģim bijušas kājas, muguras, pleca un elkoņa traumas. Kaut arī pats basketbolists vienā no intervijām izteicās, ka viņš ir "kā ķirzaka, jo ātri atgūstas no traumām", "Knicks" vadībai varētu būt bažas par Porziņģa spējām turpināt veiksmīgu karjeru pēc ceļgala krustenisko saišu plīsuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu