Kēls Latvijas volejbola izlasi varētu vadīt arī nākamajā atlases ciklā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Āvo Kēls
Āvo Kēls Foto: cev.lu

Igauņu speciālists Āvo Kēls pēc 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla varētu palikt pie Latvijas valstsvienības stūres, atklāja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Edgars Zaiženijs.

Kēls pie Latvijas izlases stūres stājās 2017.gada oktobrī. Toreiz tika ziņots, ka vienošanās panākta uz vienu kvalifikācijas ciklu, pēc kura beigām tiktu vērtēta līguma pagarināšana.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijā trīs spēlēs cietusi trīs zaudējumus un atvadījusies no izredzēm kvalificēties finālturnīram. Trešdien Latvijas izlase atlases ciklu noslēgs ar maču pret Izraēlu, cenšoties izcīnīt pirmos punktus.

"Šobrīd nevaram zināt, kas būs pēc jaunā prezidenta ievēlēšanas, un šis atlases cikls būtu jāvērtē nākamajai valdei. Tomēr trenerim neko nevar pārmest, jo bija traumas un citi apstākļi, kas traucēja sasniegt vēlamo rezultātu," stāstīja Zaiženijs.

56 gadus vecais Kēls ir ar lielu pieredzi volejbolā, jo pats savulaik bija augsta līmeņa spēlētājs, kā arī ilgus gadus vadījis Igaunijas izlasi.

Kēls sportista karjerā pārstāvēja Igaunijas komandu Tallinas "Kalev", ar kuru spēlēja PSRS augstākās un pirmās līgas čempionātos, bet 90.gados spēlēja dažādos Somijas klubos. 1996.gadā viņš kopā ar Kaido Krēnu kvalificējās Atlantas olimpiskajām spēlēm pludmales volejbolā un ieņēma tur dalītu 17.vietu.

Kā treneris Baltijas līgā, Igaunijas čempionātā un Igaunijas kausa izcīņā Kēls ar dažādām komandām ir izcīnījis 22 titulus.

Ar Igaunijas izlasi Kēls strādāja deviņus gadus. Latvijas valstsvienības galvenā trenera amatam viņš pieteicās, jo uzskatīja, ka Latvijā bija un ir labs materiāls, lai sasniegtu labu rezultātu.

LVF prezidenta amatu nolēmis pamest Atis Sausnītis. Sagaidāms, ka jauns prezidents tiks ievēlēts federācijas ārkārtas kopsapulcē 18.janvārī. Vienīgais pretendents uz šo amatu ir banku sektorā strādājošais Jānis Buks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu