Lēbs svin uzvaru "Dakaras" rallijreida otrajā posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sebastjans Lēbs Dakaras rallijreidā
Sebastjans Lēbs Dakaras rallijreidā Foto: AFP/SCANPIX

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs otrdien Peru svinēja uzvaru prestižā "Dakaras" rallijreida otrajā posmā vieglo automašīnu klasē.

Titulētais francūzis, kurš startē ar "Peugeot" spēkratu bez ražotāja atbalsta, 553 kilometrus garo distanci veica trīs stundās 26 minūtēs un 53 sekundēs.

Otro vietu ieņēma spānis 2014.gada rallijreida čempions Nani Roma ("Mini"), kurš zaudēja nieka astoņas sekundes, bet trešais bija nīderlandietis Bernhards ten Brinke ("Toyota"), kurš atpalika vienu minūti un 20 sekundes.

Galerija: Dakaras rallijreida 2.posms

Tikmēr 13 reizes šajā rallijreidā triumfējušas francūzis Stefans Peteransels ("Mini") iestiga kāpās, kā rezultātā Lēbam zaudēja 15 minūtes. Pirmā posma uzvarētājs Nasers Al-Atija no Kataras šoreiz samierinājās ar 11.pozīiciju, Lēbam zaudējot vairāk nekā septiņarpus minūtes.

"Šodien viss ritēja, kā plānots. Mums ir pareizā stratēģija. Uzvarējām speciālo posmu un nepieļāvām kļūdas," pēc uzvaras teica Lēbs.

Pēc otrā posma par līderi kļuvis Žinels de Viljērs ("Toyota") no Dienvidāfrikas Republikas, bet otrais ir ten Brinke, kurš zaudē 28 sekundes, bet trešajā vietā atrodams Roma, kurš ir vēl 14 sekundes lēnāks.

Savukārt motociklu klasē uzvarēja austrietis Matīass Valkners, kurš startē ar KTM spēkratu. Viņš finišēja pēc trim stundām 23 minūtēm un 57 sekundēm.

Otro vietu guva amerikānis Rikijs Brebeks, kurš zaudēja 22 sekundes, bet trešais bija vēl viens "Honda" braucējs Hoans Barreda, kurš atpalika vienu minūti un 41 sekundi.

Kopvērtējumā līderis ir pirmā posma uzvarētājs Barreda, otro vietu ieņem Valkners, kurš atpaliek vienu minūti un 31 sekundi, bet trešais ir Brebeks, kurš zaudē vēl divas sekundes.

Galerija: Dakaras rallijreida 1.posms

Trešdien sportistiem būs jāveic 331 kilometru distance, turklāt arī tajā būs jācīnās ar tuksneša kāpām.

Šī gada "Dakaras" rallijreids desmit posmu garumā noslēgsies 16.janvārī.

Iepriekšējā gadā "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu konkurencē otro reizi karjerā uzvarēja spānis Karloss Sainss, kamēr motociklu konkurencē pirmo reizi labākais bija austrietis Matīass Valkners.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā debitēja Dienvidamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu