"Ventspils" basketbolisti Turcijā aizvadīs cīņu FIBA Čempionu līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: www.ChampionsLeague.basketball

Latvijas čempione "Ventspils" trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra desmitās kārtas mačā viesos tiksies ar Turcijas komandu Bandirmas "Banvit". Mačs sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika.

Abas vienības savā starpā tikās 23.oktobrī, kad ventspilnieki savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 86:80.

"Ventspils" basketbolisti deviņās spēlēs izcīnījuši trīs uzvaras, turpinot cīņu par vietu izslēgšanas turnīrā.

A grupas kopvērtējumā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs vadībā atrodas Mursijas UCAM, kamēr ar sešiem panākumiem seko Avelīno "Sidigas".

Piecas uzvaras deviņos mačos ir Bandirmas "Banvit" un "Ņižņij Novgorod" vienībām, kamēr pirmo piecinieku ar četrām uzvarām noslēdz Vloclavekas "Anwil". Tai ar trim uzvarām seko "Ventspils" un "Le Mans" basketbolisti, bet pēdējo vietu ar divām uzvarām astoņās spēlēs ieņem Ludvigsburgas "MHP Riesen".

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

"Banvit" pirms "Ventspils" uzņemšanas Turcijas čempionātā sarūpēja sensāciju, ar rezultātu 83:78 pārspējot ULEB Eirolīgas līdervienību Stambulas "Fenerbahce Beko". "Banvit" Turcijas čempionātā ar četrām uzvarām 13 cīņās ieņem 13.vietu.

Savukārt "Ventspils" paralēli cīnās arī "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, kur ar 15 uzvarām 16 spēlēs atrodas kopvērtējuma vadībā.

"Banvit" komandu pārstāv iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" rindās spēlējušais meksikāņu aizsargs Alekss Peress.

"Ventspils" starpsezonā papildināja sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, tiesa Jurevičus un Blaus jau ir citās komandās, kā arī pievienojās leģionāri Entonijs Bīns, Džonatans Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

Ventspilnieki jau sezonas ievadā saskārušies ar sastāva problēmām - pleca trauma uz vairākiem mēnešiem no ierindas izsitusi Antropu.

Nolūkā stiprināt garo galu "Ventspils" noslēdza pārbaudes laika līgumu ar iepriekš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ņujorkas "Knicks" sistēmā esošo centru Usmanu Dramē.

FIBA Čempionu līgas regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

"Ventspils" iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā.

Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu