"Sharks" aizsargs Kārlsons turpina iespaidīgo rezultativitātes sēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ēriks Kārlsons
Ēriks Kārlsons Foto: AFP/SCANPIX

Sanhosē "Sharks" komandas zviedru aizsargs Ēriks Kārlsons otrdien jau 14. Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē pēc kārtas izcēlās ar rezultativitāti.

Kārlsons ar trim rezultatīvām piespēlēm palīdzēja "Sharks" vienībai savā laukumā ar rezultātu 7:2 (3:1, 2:1, 2:0) pārspēt Edmontonas "Oilers", kas komandai bija ceturtais panākums pēc kārtas.

Zviedrs kļuvis par piekto aizsargu NHL vēsturē, kurš 14 mačos pēc kārtas izcēlies vismaz ar vienu rezultatīvu piespēli. Šo spēļu laikā viņš kopumā guvis vienus vārtus un izpildījis 24 rezultatīvas piespēles, turklāt ar trim rezultatīvām piespēlēm viņš atzīmējies jau otrajā mačā pēc kārtas.

Iepriekš 14 mačos pēc kārtas ar vienu rezultatīvu piespēli bija izcēlušies tādi leģendāri NHL aizsargi kā Pols Kofijs, Braiens Līčs, Bobijs Ors un Fils Hauslijs.

"Kārlsons ir bijis lielisks. Viņš tiešām ir pielāgojis savu spēli mūsu komandai," priecīgs bija "Sharks" uzbrucējs Džo Pavelskis.

Neilgi pirms šīs sezonas sākuma Kārlsons tika iemainīts no Otavas "Senators", uz kuru tikmēr devās latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kurš jau paguvis sekmīgi debitēt NHL.

Otrdienas mačā pa diviem vārtiem "Sharks" labā iemeta Evanders Keins un Jonass Donskojs.

Tikmēr citā otrdienas mačā 31 metienu atvairīja krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kamēr viņa pārstāvētā Tampabejas "Lightning" komanda savā laukumā ar 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) apspēlēja Kolumbusas "Blue Jackets".

Vasiļevskim šī bija otrā "sausā" uzvara šajā sezonā, turklāt otrdien kļuva zināms, ka krievu vārtsargs otro reizi karjerā piedalīsies NHL Visu zvaigžņu spēlē, jo viņš Atlantijas divīzijas komandā aizstās Monreālas "Canadiens" ripu ķērāju Keriju Praisu.

Spēlē pret "Blue Jackets" mājinieku labā ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Breidens Points.

Pēdējo 18 spēļu laikā "Lightning" izcīnījusi 16 uzvaras, kas ļāvis iegūt drošu vadību NHL kopvērtējumā.

Citviet septīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste Vegasas "Golden Knights", kas savu skatītāju priekšā ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) apspēlēja Ņujorkas "Rangers".

Līdz ar to tikai otro sezonu aizvadošais Lasvegasas klubs tikai par viena panākuma tiesu atpaliek no savas visu laiku garākās uzvaru sērijas.

Piekto uzvaru pēc kārtas otrdien guva Bostonas "Bruins", kas savā laukumā ar 4:0 (3:0, 1:0, 0:0) pārspēja Minesotas "Wild".

Somu vārtsargs Tūka Rasks šajā cīņā tika galā ar visiem 24 pretinieku metieniem, kas viņam ļāva izcīnīt savu 250.uzvaru NHL. Šī viņam bija pirmā "sausā" spēle sezonā un kopumā 42.šāds mačs NHL. Soms tikai par divu panākumu tiesu atpaliek no visu laiku uzvarām bagātākā "Bruins" vārtsarga Tinija Tompsona.

Pēc savainojuma izārstēšanas laukumā atgriežoties latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam, Bufalo "Sabres" komanda otrdien savā laukumā ar rezultātu 5:1 (0:1, 5:0, 0:0) uzvarēja Ņūdžersijas "Devils" hokejistus.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 68 punktiem 43 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", kam ar 56 punktiem seko Toronto "Maple Leafs". Savukārt sestā ar 52 punktiem ir Bufalo "Sabres".

Savukārt pēdējā starp 16 vienībām ar 35 punktiem 43 mačos ir Otavas "Senators", kur spēlē Balcers.

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 58 punktiem 44 cīņās ir Kalgari "Flames", bet tikpat punktus 46 spēlēs guvusi Vegasas "Golden Knights".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu