Olimpiskā čempione šorttrekā Sukhī apsūdz treneri seksuālā vardarbībā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Divkārtējā olimpiskā čempione šorttrekā Šima Sukhī no Dienvidkorejas apsūdzējusi savu bijušo treneri Čo Jēbomu seksuālā vardarbībā.

Tiesa, Jēboms jau septembrī tika notiesāts uz desmit mēnešiem cietumā, jo laika posmā no 2011. līdz 2018. gadam bija vardarbīgi izrīkojies pret vairākām šorttreka izlases dalībniecēm.

Savukārt trešdien Sukhī advokāts apliecināja, ka sportiste decembrī aizpildījusi sūdzības pieteikumu, kurā apgalvojusi, ka bijušais treneris pret viņu lietojis seksuālu vardarbību. Zīmīgi, ka tas notika tajā pašā dienā, kad Jēboms iesniedza apelāciju savam spriedumam.

Sukhī apsūdzībā norādījusi, ka Jēboms viņai uzmācies jau tad, kad viņai bijuši 17 gadu, turklāt tas noticis arī valdības pārraudzītos sporta treniņcentros.

Vien 21 gada vecumā Sukhī savas karjeras laikā izcīnījusi jau divas olimpiskās zelta medaļas - 2014. un 2018. gadā viņa kopā ar Dienvidkorejas izlasi uzvarēja 3000 metru stafetē. Tāpat 2014.gadā Sočos viņa tika pie sudraba un bronzas individuālajās distancēs.

Šorttreks Dienvidkorejā ir ļoti populārs sporta veids, kur uzvaras augsta līmeņa sacensībās tiek ļoti novērtētas, turklāt tur treneriem ir milzīga ietekme uz sportistu karjeru. Tiesa, šī valsts vēl joprojām ir sociāli konservatīva un seksuāli noziegumi pret sievietēm bieži vien noved pie publiskas kaunināšanas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu