Rīgas "Dinamo" pret neērto "Salavat Julejav" noslēgs gada pirmo izbraukumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
KHL spēle: Rīgas "Dinamo" - Ufas "Salavat Julajev"
KHL spēle: Rīgas "Dinamo" - Ufas "Salavat Julajev" Foto: Paula Čurkste/LETA

2019. gada pirmā izbraukuma noslēdzošo spēli šodien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā aizvadīs Rīgas "Dinamo" komanda, kas Ufā spēkiem mērosies ar vietējo "Salavat Julajev" vienību. Mačs sāksies plkst. 16. 

"Salavat Julajev" komanda Rīgas "Dinamo" ir viena no neērtākajām pretiniecēm. Pēdējo reizi Latvijas vienība Ufu apspēlēja 2016. gada septembrī.

Savukārt kopumā aizvadītajās 20 KHL tikšanās reizēs "Dinamo" uzvaru pamatlaikā svinējusi vien divreiz un vienreiz gūts panākums pēcspēles metienu sērijā. 

Abu komandu pirmajā savstarpējā mačā šosezon uzvaru ar 4:2 Rīgā izcīnīja Ufas hokejisti.  

Šajā izbraukuma sērijā rīdziniekiem nevar palīdzēt aizsargs Kristaps Sotnieks, kā arī uzbrucēji Gunārs Skvorcovs un Matīass Mitinens. No šīs trijotnes savainoto spēlētāju sarakstā ir tikai Skvorcovs, kurš nav spēlējis kopš 1. novembra, Mitinens savu pēdējo cīņu aizvadīja 20. decembrī, bet Sotnieks traumu guva mājas spēļu sērijas pirmajā spēlē 26. decembrī.

"Dinamo" joprojām turpina cīņu par iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā. Katrai spēlei ir liela nozīme. 

 

Turnīra tabulas Rietumu konferences kopvērtējumā "Dinamo" ar 46 spēlēs iegūtiem 45 punktiem ieņem devīto pozīciju. Par punktu vairāk aizvadītos 45 mačos ir Maskavas apgabala "Vitjaz" komandai. Tikmēr "Salavat Julajev" ar 47 spēlēs iekrātiem 56 punktiem ierindojas sestajā pozīcijā Austrumu konferencē. 

Izbraukumā ar "Dinamo" devušies divi vārtsargi, deviņi aizsargi un 15 uzbrucēji.

Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā šajā izbraukumā ir šādi hokejisti: vārtsargi Timurs Biļalovs, Kristers Gudļevskis; aizsargi Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Sergejs Gimajevs, Metjū Majone, Roberts Mamčics, Ruslans Pedans, Dmitrijs Šuļeņins, Marks Entonijs Zaneti un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Mārtiņš Dzierkals, Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris, Egils Kalns, Rihards Marenis, Brendons Makmilans, Gints Meija, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs un Līnuss Videls.

Savukārt uzbrucējs Roberts Lipsbergs palīdz "Optibet" Latvijas hokeja līgas (OHL) komandai "Liepāja".

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014. gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu