Kurucs: Man ir iespēja pierādīt sevi cilvēkiem, kuri mani nenovērtēja

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Reuters/ScanPix

Rodions Kurucs ir ļoti priecīgs ar savu lomu debijas sezonā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Bruklinas "Nets". Pēc galvenā trenera Kenija Etkinsonas kritikas iepriekšējā spēlē, viņš vairāk koncentrējies izpildīt trenera uzstādījumus. Tas izdevās, turklāt "Nets" guva ceturto uzvaru pēdējos piecos mačos. 

"Otro ceturtdaļu sākām ar lielāku enerģiju, cīnījāmies par katru bumbu," pēc mača ar Atlantas "Hawks" (116:100) žurnālistiem sacīja Kurucs. "Mēs uzvarējām cīņā zem groziem, kas, manuprāt, bija pagrieziena punkts spēlē."

"Nets" ar Kurucu starta pieciniekā 14 spēlēs izcīnījusi 10 uzvaras. 

"Pēc spēles treneris Kenijs Etkinsons man sacīja, ka labi nospēlēju un izdarīju to, ko viņš no manis gaida. Mēģinu darīt to, ko treneris prasa," pastāstīja Kurucs. "Viņš izskaidro basketbola nianses un palīdz kļūt spēcīgākam psiholoģiskā ziņā. Strādāju arī pats ar sevi. Viss treneru kolektīvs, tajā skaitā Etkinsons, manī ir ielicis lielāku pārliecību pār savām spējām. Tas man ir ļoti palīdzējis."

Kurucs spēlē ar "Hawks" guva 11 punktus (2p. 4/7, 3p. 1/2), savāca četras atlēkušās bumbas zem groziem, izpildīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu pretinieku metienu, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja piecas piezīmes. Kuruca lietderības rādītājs bija +22, kas bija labākais starp visiem šā mača dalībniekiem. 

Desmit ballu vērtējumā Kurucs sevi šosezon vērtē ar septiņi. 

"Mani pašu apmierina sava agresīvā spēle un tas, ka treneri ir apmierināti ar manu sniegumu aizsardzībā," teica Kurucs. "Salīdzinot ar iepriekšējām trim sezonām, esmu uzlabojis arī savu metienu. Domāju, ka esmu kļuvis labāks aizsardzībā, bet arī tur ir vēl kur progresēt."

Sākotnēji Kurucs gaidījis, ka vairāk spēlēs kluba fārmklubā G līgā, bet jau tagad viņš savā debijas sezonā NBA vairāk spēļu sācis "Nets" sākuma sastāvā, nekā iesaistoties no rezervistu soliņa. 

"Esmu ļoti priecīgs par to kā viss ir izvērsies un ka esmu ticis pie savas lomas komandā. Tāpat man ir iespēja sevi pierādīt cilvēkiem, kuri mani nenovērtēja," norādīja Kurucs. 

Savā debijas sezonā NBA 20 gadus vecais Kurucs vidēji mačā guvis 9,2 punktus un savācis 3,6 atlēkušās bumbas zem groziem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu