Kēls: Būtu interesanti vadīt Latvijas izlasi arī nākamajā ciklā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Āvo Kēls ir ieinteresēts vadīt Latvijas volejbola izlasi arī nākamajā Eiropas čempionāta ciklā, pēc 2019.gada Vecā kontinenta meistarsacīkšu atlases pauž igauņu speciālists.

Latvijas vīriešu volejbola izlase trešdien ar uzvaru noslēdza sev neveiksmīgo Eiropas čempionāta kvalifikāciju. Latvieši Jelgavā sīvā cīņā ar rezultātu 3-1 (28:26, 24:26, 25:23, 25:23) pārspēja Izraēlas valstsvienību.

"Tas bija mūsu pienākums - uzvarēt savās mājās savu skatītāju priekšā, kuri mums tic. Domāju, ka esam guvuši labu pieredzi. Jaunie jau nedaudz ir iespēlēti šādas raudzes sacensībās, un domāju, ka nākamajā Eiropas meistarsacīkšu ciklā mums ir labas izredzes kvalificēties finālturnīram. Kopumā mēs paši, spēlētāji, pievīlām treneri, zaudējot pirmo spēli Izraēlā. Āvo mums ir devis ticību, ka varam, un jaunu skatījumu uz volejbolu," Latvijas Volejbola federācija (LVF) citē izlases diagonāles spēlētāja Reiņa Pekmaņa teikto.

Tikmēr Kēls atzinīgi vērtē volejbolisti sniegumu kvalifikācijas cikla pēdējā mačā.

"Šodien mēs bijām tas iemesls, kāpēc Izraēla nevarēja iesist uzbrukumā un uzņemt serves. Bija līdzīga spēle. Otrajā setā Izraēla labi bloķēja un cīnījās aizsardzībā, trešajā setā bija pilnīgi otrādāk. Visos setos viena - divas izspēles beigtos savādāk, un rezultāts būtu cits. Par izšķirošo brīdi varēja kļūt otrais sets, taču mūsu komanda nesalūza," stāsta Kēls.

Igauņu speciālists atzina, ka volejbolistiem slodzes pirms Eiropas Sudraba līgas bijušas lielākas nekā vajadzēja.

"Spēlētāji rāvās trenēties, bet es viņus nepiebremzēju. Ja runājam par kvalifikāciju, uzskatu, ka Igaunija bija spēcīgākā komanda no visām šajā kvalifikācijas turnīrā. Savukārt ar Izraēlu bija turnīra pirmā spēle, turklāt viesos. Divos pirmajos setos Izraēlā nedaudz veiksmīgāki galotnē bija mājinieki, bet trešajā setā mēs salūzām. Pēc zaudējuma tur bija ļoti grūti iekļūt finālturnīrā. Nav teikts, vai mēs tur būtu, ja būtu uzvarējuši Izraēlā. Šobrīd mēs esam līdzīgā situācijā, kā bija Igaunija, kad to sāku trenēt. Arī ar Igauniju uzreiz nekas neizdevās, bet ar Latviju esam bijuši kopā divus ar pusi mēnešus. Tāpēc man būtu interesanti vadīt komandu arī nākamajā ciklā, taču tas būs atkarīgs no LVF," atklāj Kēls.

Kvalifikācijas B grupā ar 12 punktiem četrās spēlēs triumfēja Igaunija, bet pa trim punktiem guva Izraēla un Latvijai. Otro vietu gan ieņēma izraēlieši, kuri pirmajā savstarpējā mačā latviešu uzvarēja trīs setos.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir spēlējusi tikai reizi - 1995.gadā, kad tika izcīnīta 11.vieta. Savukārt Igaunijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir piedalījusies četras reizes, 2009., 2011., 2015., 2017.gadā un spēlēs arī nākama gada meistarsacīkstēs. Labākais rezultāts tika gūts pirms trim gadiem, kad tika izcīnīta 11.vieta, bet 2017.gadā igauņi palika 13.vietā.

Jau ziņots, ka Latvijas volejbola izlase pagājušajā gada jūnijā izcīnīja trešo vietu Eiropas Sudraba līgas turnīrā, bet nākamsezon startēs jau Zelta līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu