"Spurs" un "Thunder" mačā ar diviem papildlaikiem sasniegti vairāki NBA rekordi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gregs Popovičs un Dāvis Bertāns
Gregs Popovičs un Dāvis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ceturtdienas spēlē starp Dāvja Bertāna pārstāvēto Sanantonio "Spurs" un Oklahomsitijas "Thunder" sasniegti vairāki līgas rekordi, un viens no tiem saistīts arī ar Latvijas basketbolista "stihiju" - trīspunktu metieniem.

Spēlē, kurā bija jāaizvada divi papildlaiki, labāka tomēr beigās izrādījās "Spurs" vienība, kas uzvarēja "Thunder" basketbolistus ar 154:147.

Bertāns arī šajā spēlē apliecināja savu snaipera statusu no tālmetienu līnijas, jo cauri groza tīkliņam izlidoja visi četri viņa izpildītie trejači. 

"Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs jau iepriekš publiski kritizējis NBA šobrīd valdošo "tālmetienu taktiku". Pirms spēles pret "Thunder" Sanantonio vienība bija visā līgā visretāk tālmetienus izpildošā komanda, gan darot to ar visaugstāko vidējo precizitāti.

Mača pirmajā puslaikā "Spurs" spēlētāji iemeta 10 no 10 izpildītajiem trīspunktu mēģinājumiem. Pirmais garām grozam aizmestais trejacis sekoja vien spēles trešajā ceturtdaļā, kad komanda kopumā no perimetra jau bija trāpījusi 14 reizes.

Visā spēlē "Spurs" vienība realizēja 16 no 19 tālmetieniem jeb 84,2%. Tādējādi Sanantonio komanda pārspēja Čikāgas "Bulls" 2005.gadā iespētos 14 no 17 tālmetieniem (82,4%). Ceturtdaļa šā rekorda lauru pienākas latvietim Bertānam.

Vēl interesanti, ka nevienu no šiem tālmetieniem neizpildīja mača izcilnieks Lamarkuss Oldridžs, kurš kopumā guva 56 punktus un sasniedza savu NBA karjeras rekordu šajā rādītājā. Viņš pirmo reizi guva vismaz 50 punktus vienā mačā un kļuva par pirmo spēlētāja kopš 2000.gada, kurš šādu punktu apjomu spējis gūt tikai no divpunktu zonas vai soda metienu līnijas.

Īpaša šī uzvara bija arī "Spurs" galvenajam trenerim Popovičam. Viņš izcīnīja savu 1222.uzvaru kā galvenais treneris un NBA visu laiku uzvarām bagātāko komandu stūrmaņu sarakstā pakāpās uz 3.vietu. Otrajā vietā ar 1332 uzvarām ir Lenijs Vilkenss, bet līderis ar 1335 panākumiem ir Dons Nelsons.

Individuāli spilgta šī spēle bija arī "Thunder" līderim Raselam Vestbrukam, kurš sasniedza jau savu kārtējo "triple-double" jeb divciparu skaitļus trijos statistikas rādītājos. Tas pats par sevi nebūtu nekas neparasts, jo Vestbruks šādus rādītājus sasniedz regulāri. Tomēr šis "triple-double" ir vēsturisks. Vestbruks kopumā guva 24 punktus, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un veica 24 rezultatīvas piespēles. Pēc statistiķu aplēsēm, neviens nekad vēl NBA vēsturē nebija sasniedzis tik augstus rādītājus gūtajos punktos, atlēkušajās bumbās un rezultatīvajās piespēlēs viena mača ietvaros. 

Līdz šim vienīgais, kuram bija izdevies vienā spēlē gūt 24 punktus, veikt 24 rezultatīvas piespēles un izcīnīt vismaz 10 bumbas zem groziem, ir Aizeja Tomass 1995.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu