Latviešu sportisti kāpj uz goda pjedestāla Siguldā notiekošajā PK posmā kamaniņās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andris un Juris Šici
Andris un Juris Šici Foto: AP/Scanpix

Divas Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāžas - Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un brāļi Andris un Juris Šici - sestdien izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu Siguldā notiekošā Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā. Abām Latvijas ekipāžām šis ir pirmais goda pjedestāls šosezon.

Par šo sacensību uzvarētājiem kļuva šī brīža Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Toni Egerts/Saša Benekens no Vācijas, kuri Gudramoviču/Kalniņu apsteidza par 0,379 sekundēm.

Savukārt Šici no uzvarētājiem atpalika par 0,469 sekundēm. Uzreiz aiz goda pjedestāla tikmēr bija titulētie vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Arlts.

Tikmēr sliktāku rezultātu savā mājas trasē uzrādīja trešā Latvijas ekipāža Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kas pēc kļūdaina pirmā brauciena bija tikai 13.vietā, bet otro izdevās veikt sekmīgāk, summā pakāpjoties gan tikai par vienu pozīciju.

Divu braucienu summā 12.vietā palikušie Putins/Marcinkēvičs no uzvarētājiem atpalika par 1,146 sekundēm.

Kopumā sestdien Siguldā startēja 18 divnieku ekipāžas.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderi ar 725 punktiem ir Egerts/Benekens, kuriem ar 576 punktiem seko Vendls/Arlts, bet trešie ar 552 punktiem ir austrieši Tomass Šteiss/Lorencs Kollers un Vendls/Arlts. Savukārt Šici iekrājuši 451 punktu un ir uzreiz aiz goda pjedestāla, kamēr Putins/Marcinkēvičs ar 334 punktiem ir devītie.

Savukārt Gudramovičs/Kalniņš, kuri nepiedalījās posmos Ziemeļamerikā, ieguvuši 156 punktus un ir 15.pozīcijā.

Gudramovičs/Kalniņš piektdien uzvarēja Nāciju kausā, kas kalpoja kā kvalifikācija Siguldas posmam.

Savukārt dāmām pirmais brauciens sestdien sāksies plkst.17.30, bet otrajam sākums būs plkst.18.55.

Latviju šajā posmā pārstāvēs Ulla Zirne, Elīza Cauce un Kendija Aparjode. Zirnei un Caucei jau bija garantēta vieta pamatsacensībās, kamēr Aparjode piektdien svinēja uzvaru Nāciju kausā.

Svētdien paredzētas kungu un komandu stafetes sacensības.

Pasaules kausa posms Siguldā šajā nedēļas nogalē norisināsies 26.reizi vēsturē, bet pēcolimpiskajā sezonā šajā Latvijas pilsētā viesosies 110 sportisti no 23 valstīm.

Pēc šī posma pasaules labākajiem sportistiem būs viena brīva nedēļa, bet janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts, bet pēc tam februārī Oberhofā būs arī Eiropas meistarsacīkstes.

Šajā Pasaules kausa sezonā paredzēti deviņi posmi, sezonai noslēdzoties februāra izskaņā Sočos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu