Aparjods otrajā braucienā zaudē medaļu PK posmā Siguldā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas kamaniņu braucējs Kristers Aparjods svētdien Siguldā izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa (PK) izcīņas sestajā posmā, kurā pēc pirmā brauciena bija bronzas medaļas pozīcijā.

Tikmēr Inārs Kivlenieks bija astotais, Riks Kristens Rozītis ieņēma 14.vietu, bet Artūrs Dārznieks bija 18.pozīcijā 30 kamanu konkurencē.

Uzvaru Siguldas posmā svinēja krievu kamaniņu braucējs Semjons Pavļičenko, kurš otrās vietas ieguvēju, savu tautieti Aleksandru Gorbačeviču divu braucienu summā pārspēja par 0,188 sekundēm.

Savukārt trešo vietu ieņēma olimpiskais čempions Dāvids Gleiršers no Austrijas, kurš uzvarētājam piekāpās par 0,264 sekundēm.

Aparjods pēc pirmā brauciena bija trešais, bet otrajā pieļāva pāris kļūdas, kas deva piekto ātrāko laiku. Viņš Pavļičenko zaudēja 0,323 sekundes, bet no goda pjedestāla latvietis atpalika 0,059 sekundes.

Pirmajā braucienā trijniekā tika arī krievs Romāns Repilovs, tomēr neilgi pēc finiša viņš pārsniegtā svara dēļ tika diskvalificēts.

Kivleniekam braucienos bija septītā un 14.vieta, kas deva 0,545 sekunžu deficītu pret uzvarētāju. Rozītis uzrādīja 18. un 13. ātrāko laiku, uzvarētājam zaudējot 0,760 sekundes, bet Dārznieks bija 16. un 21. vietā, atpalikdams 0,890 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 473 punktiem ir vācietis Johannes Ludvigs, otro vietu ar 440 punktiem ieņem austrietis Volfgangs Kindls, bet trešais ar 437 punktiem ri vēl viens Vācijas kamaniņu braucējs Fēliks Lohs. Viņiem svētdien bija attiecīgi 12., desmitā un devītā.

No latviešiem Kivlenieks ar 153 punktiem ir 22.pozīcijā, uzreiz aiz viņa ar 151 punktu ir Aparjods, Rozītis ar 101 punktu ieņem 24.vietu, bet Dārznieks ar 62 punktiem ir 31.pozīcijā.

Plkst.13.40 sāksies stafete. Sacensības tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Latvijas vīri tiesības startēt pamatsacensībās ieguva vien piektdien pēc Nāciju kausa, kurā Aparjods un Kivlenieks izcīnīja dubultuzvaru.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sestdien divas Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāžas - Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un brāļi Andris un Juris Šici - izcīnīja attiecīgi otro un trešo vietu Pasaules kausa sacensībās. Tikmēr vēl viens divnieks ar Kristenu Putinu/Imantu Marcinkēviču samierinājās vien ar 12.vietu.

Tikmēr dāmu konkurencē Kendija Aparjode divu braucienu summā bija piektā, pieredzējusī Elīza Cauce sekoja septītajā vietā, bet Ulla Zirne noslēdza pirmo desmitnieku.

Pasaules kausa posms Siguldā šajā nedēļas nogalē norisināsies 26.reizi vēsturē, bet pēcolimpiskajā sezonā šajā Latvijas pilsētā viesosies 110 sportisti no 23 valstīm.

Pēc šī posma pasaules labākajiem sportistiem būs viena brīva nedēļa, bet janvāra beigās Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts, bet pēc tam februārī Oberhofā būs arī Eiropas meistarsacīkstes.

Šajā Pasaules kausa sezonā paredzēti deviņi posmi, sezonai noslēdzoties februāra izskaņā Sočos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu