Ātrslidotājs Silovs piektais pirms EČ noslēdzošās disciplīnas daudzcīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas vadošais ātrslidotājs Haralds Silovs ieņem piekto vietu pirms Itālijā notiekošā Eiropas čempionāta pēdējās disciplīnas daudzcīņā, kurā sportistiem jāsacenšas četrās distancēs.

Kopvērtējumā pēc trim no četrām disciplīnām līderis ir leģendārais nīderlandietis Svens Krāmers, bet Silovs viņam pirms 10 000 metriem zaudē 53,50 sekundes, bet līdz goda pjedestālam latvietim ir 48,10 sekundes.

Svētdienas pirmajā distancē ātrslidotāji sacentās 1500 metros. Silovs pusotru kilometru slidoja vienā minūtē un 49,440 sekundēs, uzvarētājam Krāmeram zaudējot 3,52 sekundes, kas deva augsto sesto vietu aiz ātrslidošanas lielvalstīm Nīderlandes un Norvēģijas.

Vēlāk pēcpusdienā sāksies sacensības 10 000 metros, kur tiks noskaidrots Eiropas čempionāts.

Jau ziņots, ka sestdien pirmā disciplīna bija 500 metru distance, kurā tieši latvietis, finišējot pēc 36,339 sekundēm, uzrādīja labāko laiku. Viņš par 0,02 sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju Hovaru Bjoko no Norvēģijas, bet trešais bija vēl viens norvēģis Sverre Lunde Pedersens, atpalikdams par 0,08 sekundēm.

Savukārt pēc tam dalībnieki sacentās 5000 metros, kur uzvaru guva Krāmers, distanci veicot sešās minūtēs un 17,66 sekundē, kamēr Silovs bija devītais. Viņš no Nīderlandes ātrslidotāja atpalika 18,58 sekundes.

Pērn Vecā kontinenta labākie ātrslidotāji tika noteikti atsevišķās distancēs, bet šogad daudzcīņas un sprinta disciplīnas noris paralēli. Silovs 2016.gadā Eiropas čempionātā daudzcīņā bija sestais, bet vēl gadu iepriekš ieņēma septīto vietu.

Pagājušā gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Silovs izcīnīja augsto ceturto vietu 1500 metru distancē un nesa Latvijas karogu noslēguma ceremonijā.

Silovs karjeru sāka kā šorttrekists, bet neilgi pirms 2010.gada Vankūveras Olimpiādes pievērsās arī ātrslidošanai un kļuva par pirmo sportistu, kurš vienās olimpiskajās spēlēs startējis abās disciplīnās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu