KAMAZ ekipāža diskvalificēta no Dakaras rallijreida par uzbraukšanu cilvēkam (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nepatīkamus mirkļus Dakaras rallijreida piektajā posmā piedzīvojis bariņš skatītāju, kuriem nācies bēgt, lai nepakļūtu zem smagās mašīnas KAMAZ ar Andreju Karginovu pie stūres.

Kā redzams tīmeklī nonākušajā video, Karginova vadītais KAMAZ vienlaicīgi ar vēl vienu šādu pašu auto mēro ceļu pa kāpām, bet ārpus skatītājiem atvēlētās zonas atrodas piecu cilvēku grupa. Četriem no viņiem paveicās un viņi paguva izvairīties no draudīgā auto, taču kāds skatītājs no Dienvidāfrikas nepaguva aizbēgt un pakļuva zem KAMAZ.

(Negadījuma brīdis skatāms video sestās minūtes sākumā)

Sacensību organizētāju ASO izplatītais paziņojums liecina, ka incidentā lauzts vīrieša  augšstilbs, un viņš nekavējoties nogādāts slimnīcā.

Kā vēsta Motorsport.com, sacensību komisāri pēc negadījuma pieņēmuši lēmumu Karginovu no sacensībām diskvalificēt, jo viņš neapstājās, lai pārliecinātos, ka cietušajam nav nepieciešama palīdzība.

Negadījuma brīdī Karginovs, kurš Dakaras rallijreidā uzvarēja 2014.gadā, kopvērtējumā ieņēma trešo vietu aiz komandas biedriem Eduarda Nikolājeva un Dmitrija Sotņikova. 

KAMAZ komandas vadītājs, septiņkārtējais Dakaras rallijreida uzvarētājs Vladimirs Čagins tikmēr uzskata, ka tiesnešu lēmums par diskvalifikāciju ir pārāk bargs. Pēc viņa domām, Karginovs nevarēja zināt, kas atrodas viņa vadītā auto priekšā, jo tobrīd brauca augšup pa nogāzi un vējstiklā redzēja vien zilas debesis. Nelaimīgā kārtā tieši tobrīd mašīnas priekšā atradās pieci cilvēki, no kuriem četriem izdevās pamukt malā, bet viens paklupa un pakļuva zem KAMAZ aizmugurējā riteņa.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu