Kurucs ar rezultatīvu sniegumu sekmē "Nets" uzvaru NBA mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Rodions Kurucs pirmdien aizvadīja kārtējo veiksmīgo maču savā debijas sezonā Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), sekmējot Bruklinas "Nets" komandas uzvaru.

"Nets" savā laukumā ar rezultātu 109:102 (27:25, 19:20, 44:21, 19:36) pārspēja Bostonas "Celtics" komandu, kas cieta trešo zaudējumu pēc kārtas.

Uzvarētāju sastāvā Kurucs laukumā pavadīja 33 minūtes, kuru laikā Latvijas basketbolists guva 19 punktus (divpunktu metieni 5/7, trīspunktu metieni 2/4 un soda metieni 3/3).

Kurucs izcīnīja 4 atlēkušās bumbas, atdeva 1 rezultatīvu piespēli, pārtvēra 2 bumbas un pieļāva 1 kļūdu.

Latvijas basketbolists maču pabeidza ar -7 rādītāju, līdz ar to "Nets" iemeta par 7 punktiem mazāk nekā pretinieku komanda, kamēr laukumā atradās Kurucs.

"Nets" sastāvā rezultatīvākais šajā mačā bija D'Endželo Rasels, kurš guva 34 punktus, bet Džerets Alens guva 19 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

"Celtics" rindās 34 punktus guva Džeisons Teitums, bet ar 22 punktiem izcēlās Džeilens Brauns.

Bruklinas komanda pretinieku vienības pretestību salauza trešajā ceturtdaļā, veicot 15:0 izrāvienu un kopumā periodu noslēdzot ar 44:21 pārsvaru. Spēles noslēdzošajā nogrieznī "Nets" komandai atlika nosargāt iekrāto pārsvaru.

Kurucs spēli sāka sākumsastāvā un savus pirmos punktus guva sestajā minūtē, kad iemeta tālmetienu un atzīmējās ar trīspunktu gājienu, īsā laikā no 7:12 panākdams savai komandai vadību ar 13:12. Pirmajā ceturtdaļā otro reizi dodoties laukumā, viņš guva vēl divus punktus (20:16), bet "Nets" pirmās 12 minūtes noslēdza ar 27:25 savā labā.

Otrajā ceturtdaļā latviešu basketbolists palika bešā, bet "Nets" uz īsu brīdi zaudēja vadību, pēc tam to atgūstot un puslaiku uzvarot ar 46:45. Nākamo reizi Kurucs grozu iekaroja trešās ceturtdaļas sestajā minūtē, kad pusminūtes laikā realizēja divus "sodiņus" un ar precīzu metienu noslēdza caurgājienu (65:59), "Nets" komandai šajā spēles nogrieznī ar 15 punktu izrāvienu ieliekot pamatus uzvarai.

14 sekundes pirms ceturtdaļas beigām latvietis iemeta vēl vienu "trejaci" un pēdējā sekundē pielaboja komandas biedra neprecīzo tālmetienu, panākdams 90:66 "Nets" labā. Vēl divus punktus Kurucs savam kontam pievienoja ceturtajā ceturtdaļā, Bruklinas basketbolistiem svinot uzvaru ar 109:102.

"Nets" ar 22 uzvarām un 23 zaudējumiem ieņem 7. vietu Austrumu konferencē, kur 5. pozīcijā ar bilanci 25-18 ierindojas "Celtics".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu