"Ventspils" basketbolisti uzveic Francijas čempionus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: FIBA (www.championsleague.basketball)

Pie svarīgas uzvaras Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā otrdien tika Latvijas čempione "Ventspils".

Apakšgrupu turnīra 11. kārtas spēlē "Ventspils" savā laukumā ar rezultātu 88:77 (26:19, 19:20, 16:22, 27:16) uzvarēja pagājušās sezonas Francijas labāko vienību "Le Mans".

"Ventspils" komandas rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Māris Gulbis, kamēr 18 punktus iemeta Rihards Lomažs, bet 17 punktus pievienoja Usmans Dramē, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas.

Vēl pirmajās spēles minūtēs starp abām vienībām ritēja cīņa punkts punktā, bet pirmās ceturtdaļas beigās ventspilnieki pēc leģionāru sekmīgajiem uzbrukumiem izvirzījās vadībā ar 17:11, iegūstot tā brīža lielāko pārsvaru. "Le Mans" mājiniekus gan nekur tālu nepalaida, tomēr veiksmīgas darbības uzbrukumā "Ventspils" komandai pirmās desmit minūtes ļāva noslēgt ar septiņu punktu pārsvaru (26:19).

Pirmā puslaika turpinājumā ventspilnieki atradās gana komfortablā vadībā, bet nepilnas sešas minūtes līdz pirmā puslaika beigām Jakovičs ar precīzu tālmetienu panāca jau 38:25. Tiesa, pirmā puslaika beigās Francijas čempionvienība atvērās uzbrukumā un vienu minūti pirms pārtraukuma bija pietuvojusies vairs tikai līdz 39:42, bet pēdējā sekundē tālmetienu iemeta Rihards Lomažs, tādējādi ļaujot "Ventspilij" atpūtā doties ar sešu punktu vadību.

Lai arī Lomažs otrā puslaika sākumā ar trim precīziem soda metieniem palielināja "Ventspils" pārsvaru līdz 47:41, pretinieki diezgan ātri deficītu likvidēja un 25. minūtē panāca neizšķirtu 50:50. Uzreiz pēc tam Lomažs trāpīja vēl vienu tālmetienu, bet "Le Mans" basketbolisti kopumā cīņas gaitu bija izlīdzinājuši, tāpēc duelis turpinājās punkts punktā.

Pēdējās piecas pamatlaika minūtes iesākās ar neizšķirtu rezultātu 68:68, bet noslēgumā vadībā bija te viena, te otra komanda. Savukārt nepilnas divas minūtes līdz beigām divos uzbrukumos pēc kārtas ar precīzu tālmetienu izcēlās Maris Gulbis, kas ventspilniekiem ļāva izvirzīties vadībā ar 82:77, turklāt pēc minūtes pārtraukuma viesi pamanījās laikā neizmest autu.

Noslēgumā "Ventspils" pārsvaru arī nedaudz palielināja un guva uzvaru ar 11 punktu pārsvaru.

Pirmā apļa spēlē 31.oktobrī ventspilnieki izbraukumā zaudēja ar 76:91, tāpēc tai nav pārsvara divu spēļu summā. Tas būs svarīgs, ja grupu turnīru abas komandas noslēgs ar vienādu uzvaru/zaudējumu bilanci. Spēlē ar Francijas vienību "Ventspilij" bija nepieciešama uzvara, lai saglabātu izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram. Kurzemes komanda ar četrām uzvarām 11 spēlēs A apakšgrupā ieņem septīto vietu, no pirmā četrinieka atpaliekot par vienas uzvaras tiesu, taču konkurenti aizvadījuši par vienu maču mazāk.

A grupas kopvērtējumā ar deviņām uzvarām desmit spēlēs vadībā atrodas Mursijas UCAM, kam ar septiņiem panākumiem seko Avelīno "Sidigas". Sešas uzvaras ir Bandirmas "Banvit", pie pieciem panākumiem tikusi "Ņižņij Novgorod" vienība, kamēr aiz pirmā četrinieka ar četrām uzvarām ir Vloclavekas "Anwil", "Le Mans" un "Ventspils" basketbolisti. Pēdējo vietu ar divām uzvarām desmit spēlēs ieņem Ludvigsburgas "MHP Riesen".

"Le Mans" komanda pērn triumfēja Francijas čempionātā, bet šosezon ar astoņām uzvarām 16 spēlēs ir vien desmitajā vietā. Turpretī Latvijas čempione "Ventspils" "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā 16 mačos izcīnījusi 15 uzvaras, kas tai ļauj atrasties līderpozīcijā.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

FIBA Čempionu līgas regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

"Ventspils" iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu