Štelmahers: Esam uz pareizā ceļa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers Foto: FIBA (www.championsleague.basketball)

Latvijas čempione basketbolā "Ventspils" ir uz pareizā ceļa, turklāt iegūtais psiholoģiskais pacēlums noderēs turpmākajām spēlēm, pēc uzvaras Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā pauda ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Apakšgrupu turnīra 11.kārtas spēlē "Ventspils" otrdien savā laukumā ar rezultātu 88:77 (26:19,19:20, 16:22, 27:16) uzvarēja pagājušās sezonas Francijas labāko vienību "Le Mans".

"Protams, liels prieks par uzvaru. Gribu pateikties komandai un skatītājiem, kuri atnāca uz spēli un noticēja, ka varam uzvarēt. Šī bija komandas uzvara - cīnījāmies par katru metru. Spēlējām pret ļoti atlētisku vienību. Esam uz pareizā ceļa. Pirms tam bija jautājumi par mūsu psiholoģisko stāvokli, bet, domāju, šobrīd tas ir uzlabojies. Būs vairāk ticības nākotnei," uzsvēra Štelmahers.

Lielisku spēles izskaņu otrdien aizvadīja ventspilnieku kapteinis Māris Gulbis, kurš ar diviem ļoti svarīgiem tālmetieniem noslēdzošajās pāris minūtēs nodrošināja "Ventspils" komandai uzvaru.

"Zinājām, ka, šo maču zaudējot, mums nebūs nekādu izredžu kvalificēties nākamajai kārtai. Bija problēmas garajā galā, tāpēc spēlētājiem vajadzēja pielāgoties. Prieks, ka basketbolisti pašos vajadzīgākajos brīžos bija vienoti - tā dēļ arī uzvarējām," apmierināts bija Gulbis, kurš kopumā šajā mačā iemeta 20 punktus.

"Ventspils" komandai šajā mačā nevarēja palīdzēt Ronalds Zaķis.

Pirmā apļa spēlē 31.oktobrī ventspilnieki izbraukumā zaudēja ar 76:91, tāpēc tai nav pārsvara divu spēļu summā. Tas būs svarīgs, ja grupu turnīru abas komandas noslēgs ar vienādu uzvaru/zaudējumu bilanci. Spēlē ar Francijas vienību "Ventspilij" bija nepieciešama uzvara, lai saglabātu izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram. Kurzemes komanda ar četrām uzvarām 11 spēlēs A apakšgrupā ieņem septīto vietu, no pirmā četrinieka atpaliekot par vienas uzvaras tiesu, taču konkurenti aizvadījuši par vienu maču mazāk.

A grupas kopvērtējumā ar deviņām uzvarām desmit spēlēs vadībā atrodas Mursijas UCAM, kam ar septiņiem panākumiem seko Avelīno "Sidigas". Sešas uzvaras ir Bandirmas "Banvit", pie pieciem panākumiem tikusi "Ņižņij Novgorod" vienība, kamēr aiz pirmā četrinieka ar četrām uzvarām ir Vloclavekas "Anwil", "Le Mans" un "Ventspils" basketbolisti. Pēdējo vietu ar divām uzvarām desmit spēlēs ieņem Ludvigsburgas "MHP Riesen".

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu