Ankipāns: Ir prieks par izcīnīto punktu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lai gan Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā zaudēja spēcīgajai Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienībai, ir prieks par izcīnīto punktu, kas noderēs cīņā par vietu Gagarina kausā, pēc dueļa teica rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" otrdien savā laukumā ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:0, 1:1, 0:1) pagarinājumā piekāpās Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist", ciešot ceturto zaudējumu pēc kārtas. Papildlaikā rīdzinieki bija ļoti tuvu uzvarai, tomēr pašu pieļauta kļūda ļāva pretiniekiem doties pretuzbrukumā un nodrošināt panākumu.

"Spēle bija līdz pirmajiem vārtiem. Mums otrajā trešdaļā bija labas iespējas, vajadzēja gūt vārtus, bet diemžēl to neizdarījām. Godīgi sakot, ir prieks par punktu. Turpinām savu ceļu, un viss ir kārtībā. Pagarinājumā šoreiz bijām tik tuvu uzvarai kā nekad, bet nepaveicās. Paldies komandai par cīņassparu," gandarīts bija Ankipāns. "Pašatdeve bija ļoti augstā līmenī, kā arī spēles plāna izpildījums. Pretiniekiem nebija daudz iespēju gūt vārtus, kas arī bija galvenais mērķis, jo viņiem jaudas ir daudz."

Šobrīd savainojumu guvis Rīgas "Dinamo" uzbrukuma līderis Līnuss Videls, bet, cik ilgi viņš varētu nespēlēt, pagaidām nav zināms. Par to plašāka informācija varētu būt pēc šīs nedēļas nogales, kad gaidāma arī KHL Visu zvaigžņu spēle.

Tikmēr "Avtomobilist" galvenais treneris Andrejs Martemjanovs norādīja, ka viņa vadītā komanda spēli iesākusi labi.

"Spēli sākām neslikti, bet otrajā trešdaļā mūs iegāza noraidījumi. Paldies vārtsargam, kurš mūs turēja spēlē, bet beigās mačs bija līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Labi, ka iemetām, tomēr to pašu pretuzbrukumā izdarīja pretinieks, bet paldies puišiem, ka spēlēja līdz galam un guva uzvaru," izteicās Martemjanovs.

Lai arī rīdziniekiem pašlaik ir četru zaudējumu sērija, viņi pie punktiem tikuši pēdējos piecos mačos. Rīgas "Dinamo" ar 48 punktiem 49 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, no pirmā astoņnieka atpaliekot par trim punktiem.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā rīdzinieki ceturtdien tiksies ar Magņitogorskas "Metallurg", bet pēc KHL Visu zvaigžņu spēles būs arī mači ar Bratislavas "Slovan" un Minskas "Dinamo" komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu