WADA: Datu iegūšana no Maskavas antidopinga laboratorijas prasa vairāk laika nekā plānots

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
RUSADA
RUSADA Foto: EPA/Scanpix

Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) ekspertiem datu iegūšana no skandalozās Maskavas antidopinga laboratorijas prasa vairāk laika nekā iepriekš plānots, pavēstījusi organizācija.

WADA eksperti pagājušajā nedēļā atgriezās Maskavā, jo beidzot ieguva pieeju tās antidopinga laboratorijai, bet ceturtdienā sākās datu ieguve. Sākotnēji tika prognozēts, ka tas varētu prasīt trīs dienas, tomēr nu process ieildzis.

"Mūsu darbības termiņam nebija uzlikts nekāds limits. Tiesa, datu iegūšana aizņem vairāk laika nekā iepriekš paredzēts, tomēr WADA komanda nav saskārusies ar kādām specifiskām grūtībām," otrdien teica organizācijas pārstāvis. "Liela daļa no datu nesējiem un serveriem nav jauni, tāpēc informācijas iegūšana prasa ilgāku laiku."

WADA septembrī atjaunoja Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību, izsaucot sašutumu daļā sporta sabiedrības. Tiesa, tai pat laikā tika noteikts, ka līdz gada pēdējai dienai Krievijai ir jānodrošina pieeja Maskavas antidopinga laboratorijai. Tomēr tas netika izdarīts, bet WADA pieeju beidzot saņēma pagājušajā nedēļā.

Pieeja visiem datiem par dopinga paraugiem, kas Maskavas laboratorijā savākti no 2011. līdz 2015.gadam, bija viens no priekšnosacījumiem, lai Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) atceltu Krievijas Vieglatlētikas federācijas (VFLA) diskvalifikāciju. VFLA diskvalifikācija pagarināta jau deviņas reizes.

WADA eksperti Ziemassvētku laikā pameta Maskavu tukšām rokām, jo Krievijas varasiestādes, aizbildinoties ar vietējiem likumiem, liedza sertifikāciju antidopinga uzraugu ekipējumam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu