"VEF Rīga" salauž "Tartu Universitātes" pretestību un svin uzvaru apvienotā čempionāta mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis Latvijas Basketbola līgas pusfināla spēlē starp "VEF Rīga" un BK "Jūrmala" komandām "Elektrum" Olimpiskajā centrā.
"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis Latvijas Basketbola līgas pusfināla spēlē starp "VEF Rīga" un BK "Jūrmala" komandām "Elektrum" Olimpiskajā centrā. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas vicečempione basketbolā "VEF Rīga" trešdien svinēja uzvaru "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā.

Rīdzinieki viesos ar rezultātu 81:75 (13:21, 20:21, 29:16, 19:17) pārspēja Igaunijas vicečempioni "Tartu Universitāti".

"VEF Rīga" komandā ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Artis Ate, 19 punktus guva Mareks Mejeris, pa 12 punktiem bija Artūram Ausējam un Džebrilam Durhemam, bet ar septiņiem punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Stīvens Zeks.

Tikmēr pretiniekiem 22 punktus guva talantīgais lietuvietis Arns Veļička.

Latvijas komanda pirmajā puslaikā nonāca iedzinējos ar mīnus 14 punktiem un pārtraukumā devās ar deviņu punktu deficītu (33:42). Trešajā ceturtdaļā viesi veica 14 punktu izrāvienu un pārņēma vadību, kuru gan nenoturēja. Vēl viens izrāviens tika veikts pēdējās minūtēs, kad "VEF Rīga" guva deviņus punktus pēc kārtas, lielu artavu izšķirošā pārsvara nodrošināšanā ieguldot Ausējam.

Rīdzinieki Jauno gadu sākuši ar pārliecinošu uzvaru pār Tallinas "Kalev"/"Cramo" un tikpat drošu panākumu VTB Vienotās līgas mačā ar Polijas vicečempioniem.

Turpretī zaudējumu trešdien cieta "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA), kas viesos ar 79:88 (22:22, 29:22, 18:24, 10:20) piekāpās Igaunijas čempionei "Kalev"/"Cramo".

Valmieras komandā ar 30 punktiem izcēlās Jānis Kaufmanis, 11 punkti bija Reinim Ermansonam, bet pa desmit punktiem guva Māris Ziediņš un Edmunds Elksnis.

Tikmēr Tallinas vienība ar 17 punktiem atzīmējās Branko Mirkovičs.

Valmierieši pirmo puslaiku uzvarēja ar 51:44, pēc tam nespēja noturēt vadību un ceturtās ceturtdaļas sākumā ielaida deviņus punktus pēc kārtas, kas bija pretinieku izšķirošais izrāviens šajā mačā.

Vēl šovakar Latvijas bronzas medaļniece "Jūrmala"/"Betsafe" viesos ar rezultātu 77:72 (21:13, 25:18, 12:21, 19:20) sīvā cīņā pārspēja "Jēkabpils"/"SMScredit.lv" komandu, kas sezonu turpina bez uzvarām.

Jūrmalniekiem ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Kārlis Lasmanis, 14 punktus guva Kristaps Mediss, 13 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Laurim Blauam, 12 punktus savā kontā ierakstīja Oskars Hlebovickis, bet 11 punktus - Kristaps Pļavnieks.

Laukuma saimniekiem 20 punktus iemeta Edgars Štelmahers, 18 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Leonam Gilmoram, 12 punkti un 16 bumbas zem groziem bija Jurijam Aleksejevam, bet desmit punkti - Dāvim Denafam.

"Jūrmala"/"Betsafe" rinda šonedēļ papildināja Latvijas izlases bijušais basketbolists Kaspars Kambala, bet viņš laukumā dosies tikai savā atvadu mačā nākamajā nedēļā.

Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā ar 16 uzvarām 17 mačos atrodas "Ventspils", kamēr tai ar 15 uzvarām 17 spēlēs seko "VEF Rīga", trešā ar 14 uzvarām 16 dueļos ir Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet ceturtā ar 11 panākumiem 16 cīņās ir "Ogre". Aiz pirmā četrinieka ar deviņiem panākumiem 16 mačos seko Tallinas "TalTech" un Tallinas "Kalev"/TLU, tām ar desmit uzvarām 19 mačos seko "Betsafe"/"Jūrmala", kamēr astotā ar septiņiem panākumiem 15 spēlēs ir "Tartu Universitāte".

Devītā ar astoņiem panākumiem 18 spēlēs ir Pērnavas "Sadam", kamēr pirmo desmitnieku ar septiņām uzvarām 16 spēlēs noslēdz Raplas "Avis Utilitas", bet tai ar piecām uzvarām 17 cīņās seko "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola". Tālāk ar četrām uzvarām 15 spēlēs ir "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", pie trim panākumiem 15 spēlēs tikusi "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", bet tabulu ar zaudējumiem visās 16 spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu