Kurucs sekmē "Nets" uzvaru pret lielisko Hārdenu un "Rockets"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Reuters/ScanPix

Rodions Kurucs trešdien palīdzēja Bruklinas "Nets" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā pret vienu no līgas stiprākajiem klubiem Hjūstonas "Rockets".

"Nets" izbraukumā ar rezultātu 145:142 (34:30, 28:24, 23:40, 46:37, 14:11) papildlaikā pārspēja "Rockets", izcīnot 6. uzvaru pēdējās 8 spēlēs.

Kurucs laukumā pavadīja 30 minūtes, kuru laikā viņš guva 14 punktus, realizējot 7 no 10 divpunktu metieniem, bet netrāpīja 2 tālmetienus.

Latvijas basketbolista rēķinā arī 5 atlēkušās bumbas, 2 rezultatīvas piespēles, 1 pārtverta bumba, 2 kļūdas un 6 piezīmes.

Kurucs maču pabeidza ar +4 rādītāju, tātad "Nets" iemeta par 4 punktiem vairāk nekā pretinieki, kamēr laukumā atradās Latvijas basketbolists.

"Nets" sastāvā rezultatīvākais bija Spensers Dinvidijs, kurš guva 33 punktus un atdeva 10 rezultatīvas piespēles.

Vēl Bruklinas labā 22 punktus guva Demarre Kerols, bet Džerets Alens iemeta 20 punktus un izcīnīja 24 atlēkušās bumbas.

Rodions Kurucs un Džeimss Hārdens cīņā par bumbu
Rodions Kurucs un Džeimss Hārdens cīņā par bumbu Foto: Reuters/ScanPix

Savukārt "Rockets" rindās Džeimss Hārdens guva 58 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un atdeva 6 rezultatīvas piespēles.

Jau 18. spēlē pēc kārtas Hārdens guva vismaz 30 punktus. Viņš šosezon vidēji mačā guvis 35,4 punktus, kas ir labākais rādītājs līgā.

Šī jau ir otrā spēle pēc kārtas, kad Hārdens gūst vismaz 50 punktus.

Abas vienības kopumā aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu, bet "Rockets" komandai tieši trešajā ceturtdaļā izdevās pārņemt iniciatīvu un iegūt vairāk nekā desmit punktu pārsvaru.

Vēl piecas minūtes līdz pamatlaika beigām "Rockets" atradās vadībā ar drošo 115:101, bet tieši Kuruca un Dinvidija saspēle sāka atspēlēšanos, jo viņi, viens otram piespēlēdami, divos uzbrukumos pēc kārtas katrs guva pa diviem punktiem.

Savukārt neizšķirtu 8,4 sekundes pirms beigām ar tālmetienu panāca Dinvidijs (131:131). Dažas sekundes iepriekš Kurucs bija nopelnījis savu sesto piezīmi, tāpēc spēle viņam bija noslēgusies.

Pagarinājumā "Rockets" izvirzījās vadībā ar 142:135, tomēr pēdējā pusotrā minūtē "Nets" pamanījās gūt desmit punktus pēc kārtas un gūt negaidītu uzvaru.

"Nets" ar 23 uzvarām un 23 zaudējumiem ieņem 6. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā.

Tikmēr "Rockets" ar bilanci 25-19 ierindojas 5. pozīcijā Rietumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu