Peineram pieci gūti punkti zaudētā ULEB Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žanis Peiners
Žanis Peiners Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas basketbolists Žanis Peiners piektdien iemeta piecus punktus, bet viņa pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Tekfen" cieta pārliecinošu neveiksmi ULEB Eirolīgas mačā.

Divu Stambulas klubu duelī "Dariššafaka Tekfen" izbraukumā ar rezultātu 68:82 piekāpās "Anadolu Efes", ULEB Eirolīgā piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas.

Peiners šajā mačā laukumā pavadītajās 19 minūtēs un 30 sekundēs grozā raidīja abus divpunktu metienus un vienīgo "sodiņu", kamēr visi trīs viņa trejači lidoja grozam secen. Vēl Latvijas basketbolists atzīmējās ar divām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, vienu kļūdu, vienu piezīmi un trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, kas ļāva iegūt septiņus efektivitātes punktus.

"Anadolu Efes" komandā uzvaru ar 15 punktiem sekmēja francūzis Adrjēns Mērmans, kamēr "Dariššafaka Tekfen" sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija amerikānis Tonijs Duglass.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 17 uzvarām 19 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 15 panākumiem seko 18 mačus aizvadījusī Madrides "Real", bet tālāk ar 14 uzvarām 19 mačos ir Maskavas CSKA. Aiz pirmā trijnieka ar 13 panākumiem ir Stambulas "Anadolu Efes", kam ar 12 uzvarām seko Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Pirejas "Olympiakos", bet piekto vietu ar 11 panākumiem ieņem Barslonas "Lassa", ko pārstāv Rolands Šmits.

Tikmēr deviņi panākumi ir Minhenes "Bayern" kontā, bet pa astoņām uzvarām guvušas Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Atēnu "Panathinaikos Opap", Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia" un Telavivas "Maccabi FOX".

Savukārt Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie diviem panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu