Girgensonam rezultatīva piespēle un pieci spēka paņēmieni NHL spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AFP/SCANPIX

Ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionāta mačā pagājušajā naktī izcēlās Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ar 3:4 (1:2, 2:1, 0:1) viesos piekāpās Vankūveras "Canucks". 

Latvijas uzbrucējs uz ledus pavadīja 13 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā veica vienu vienu metienu pa vārtiem, lika lietā piecus spēka paņēmienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Rezultatīvi asistēja Girgensons komandas otrajā vārtu guvumā, kad precīzi meta Kails Okposo, tobrīd rezultātam kļūstot 2:2. Otrajā periodā komandas apmainījās ar vēl diviem gūtiem vārtiem, bet trešās trešdaļas sestajā minūtē laukuma saimniekiem uzvaras vārtus iemeta zviedrs Lūi Ēriksons.

Šosezon 25 gadus vecais Girgensons piedalījies 41 spēlē, kurās atzīmējies ar trim vārtu guvumiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm, bet viņa lietderības koeficients ir -1. 

Arī nākamās divas spēles "Sabres" hokejisti aizvadīs izbraukumā. Pirmo no tām vien 29. janvārī, kad spēlēs ar Kolumbusas "Blue Jackets".

"Sabres" ar 54 punktiem 47 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem devīto vietu, kamēr "Canucks" ar 50 punktiem 49 cīņās ir astotā Rietumos.

Tikmēr Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" viesos ar rezultātu 4:1 (1:0, 3:1, 0:0) pārspēja Karolīnas "Hurricanes", izcīnot ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs.

"Senators" pēc Balcera ierašanās septiņās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras.

Balcers šajā duelī nospēlēja desmit minūtes un 35 sekundes, kuru laikā veica vienu metienu pa vārtiem, lietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu.

Balcers šosezon septiņās spēlēs guvis vienus vārtus, veicis vienu rezultatīvu piespēli un ticis pie neitrāla lietderības koeficienta.

"Senators" ar 43 punktiem 48 spēlēs ir 14. vietā Austrumu konferencē un ir viena no līgas vājākajām komandām, kamēr "Hurricanes" ar 49 punktiem 47 mačos ir desmitā Austrumos tieši aiz "Sabres" vienības.

Nākamo maču "Senators" aizvadīs sestdien, kad viesosies pie Sentluisas "Blues" vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu