Stemkoss ar 2+1 kaldina NHL līderes "Lightning" uzvaru pār "Sharks"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Stīvens Stemkoss (nr. 91)
Stīvens Stemkoss (nr. 91) Foto: AP/Scanpix

Stīvens Stemkoss sestdien guva divus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli, kas pie uzvaras ļāva tikt viņa pārstāvētajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) līderei Tampabejas "Lightning".

"Lightning" komanda savā laukumā ar rezultātu 6:3 (2:1, 2:1, 2:1) uzvarēja Sanhosē "Sharks" vienību.

Bez Stemkosa spožās spēles vēl "Lightning" labā ar vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Viktors Hedmans, kamēr Ņikita Kučerovs pievienoja divas rezultatīvas piespēles. Savukārt krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 36 metieniem.

Vēl ceturtdien "Lightning" principiālā cīņā piekāpās Toronto "Maple Leafs" vienībai.

"Mēs gribējām reabilitēties par iepriekšējo spēli. Teicams vārtos bija Vasiļevskis, kurš vairākkārt glāba mūs no vārtu zaudējuma, turklāt mums izdevās gūt pāris vārtus vairākumā, kas mums beigās ļāva nosargāt uzvaru," teica Stemkoss.

"Sharks" sastāvā tikmēr ar diviem vārtiem atzīmējās Evanders Keins.

Tikmēr uz sesto vietu uzvarām bagātāko vārtsargu sarakstā pakāpies zviedrs Henriks Lundkvists, kurš sestdien palīdzēja Ņujorkas "Rangers" komandai izbraukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) pieveikt Bostonas "Bruins".

Lundkvists šajā mačā atvairīja 27 metienus un izcīnīja savas NHL karjeras 446.uzvaru, kas viņam ļāva apsteigt leģendāro Teriju Savčuku, kurš 445 uzvaras guva 971.spēlē, tomēr toreiz cīņas vēl varēja noslēgties neizšķirti. Karjeras laikā Savčuks neizšķirti nospēlēja 171 reizi. Zviedram konkurenta apsteigšanai bija vajadzīgas 840 spēles.

"Rangers" labā divus vārtus sestdien iemeta Mika Zibanejads.

Citviet ar trim vārtiem jeb "hat-trick" atzīmējās Džonatans Maršeso, kura pārstāvētā Vegasas "Golden Knights" komanda savā laukumā ar 7:3 (3:1, 2:2, 2:0) uzvarēja Pitsburgas "Penguins".

Lasvegasas komandas vārtsargs Marks Andrē Flerī pret savu bijuši vienību atvairīja 34 metienus, sekmējot "Golden Knights" devīto uzvaru pēdējo 11 maču laikā.

Maršeso sestdien guva savu otro "hat-trick" karjerā.

Tikmēr jau astotajā spēlē pēc kārtas pie punktiem tika Kalgari "Flames", kas sestdien izbraukumā ar 5:2 (0:0, 3:1, 2:1) pārspēja Edmontonas "Oilers".

Ar gūtiem vārtiem šajā mačā atzīmējās "Flames" uzbrucējs Džonijs Gudro, kurš ar rezultativitāti izcēlies jau 11 mačos pēc kārtas, kas ir viņa karjeras rekords.

Zaudējumu sestdien piedzīvoja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas "Senators" komanda, kas viesos ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:1) atzina Sentluisas "Blues" pārākumu.

Austrumu konferences un visas līgas vadībā ar 76 punktiem 49 mačos atrodas Tampabejas "Lightning", kam ar 60 punktiem 47 cīņās seko Toronto "Maple Leafs" un Ņujorkas "Islanders". Savukārt devītā ar 54 punktiem 48 cīņās ir uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", bet priekšpēdējā starp 16 vienībām ar 43 punktiem 49 mačos ir Otavas "Senators".

Tikmēr Rietumu konferences līderpozīcijā ar 69 punktiem 50 cīņās ir Kalgari "Flames", bet 64 punktus guvusi Vinipegas "Jets".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu