Cicips pirmo reizi sasniedz "Australian Open" pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Stefans Cicips
Stefans Cicips Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijas tenisa talants Stefans Cicips otrdien pirmo reizi karjerā sasniedza sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta ("Australian Open") - pusfinālu.

Pasaules ranga 15.vietas īpašnieks Cicips otrdien ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 (7:2) uzvarēja spāni Roverto Bautistu-Agutu, kurš ir planētas 24. numurs.

Līdz ar to 20 gadus vecais Cicips kļuvis par jaunāko tenisistu kopš 2007.gada, kurš sasniedzis Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālu.

"Tas viss man šķiet gandrīz kā pasaka," sajūsmu pēc iekļūšanas pusfinālā neslēpa Cicips. "Šobrīd izdzīvoju savu sapni, kam esmu smagi strādājis."

Ar 14.numuru izliktais Cicips iepriekš astotdaļfinālā parūpējās par pārsteigumu, jo viņš pieveica pagājušā gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju Rodžeru Federeru no Šveices.

"Tā bija lieliska uzvara, jo piesaistīja cilvēku uzmanību, tāpēc man bija svarīgi saglabāt koncentrēšanos, lai varētu turpināt savas gaitas turnīrā," izteicās grieķis. Viņš ir kļuvis par pirmo savas valsts pārstāvi, kurš Austrālijas atklātajā čempionātā aizspēlējies tik tālu.

Pusfinālā Cicips spēkosies ar 17 "Grand Slam" titulus ieguvušo spāni Rafaelu Nadalu vai amerikāni Frensisu Tiafo.

Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā apstājās Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kamēr Aļona Ostapenko un Ernests Gulbis cieta neveiksmes pirmajā kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu