Rihards Marenis - caur jaunatnes basketbolu līdz Rīgas "Dinamo"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Rihards Marenis bērnībā trenējās ne tikai hokejā, bet arī Alfrēda Kraukļa VEF basketbola skolā. Pusaudža vecumā viņš pārcēlās uz dzīvi Ziemeļamerikā, kur viņš turpināja apgūt hokeja prasmes un arī absolvēja Auroras Universitāti. Sportā gūtās traumas viņu pamudināja studēt psiholoģiju. TVNET aicināja hokejistu uz sarunu, lai uzzinātu vairāk par viņa personību un sportista karjeru.

Marenis pērn absolvēja Auroras Universitāti, kas atrodas nepilnas stundas braucienā no ASV pilsētas Čikāgas. Pagājušajā vasarā viņš uzsāka profesionāla hokejista karjeru, cenšoties iekļūt Rīgas "Dinamo" sastāvā, taču ar pirmo piegājienu tas neizdevās, jo treneri atskaitīja no treniņnometnes.

Šobrīd 25 gadus vecais uzbrucējs sezonu uzsāka Latvijas virslīgas jeb "Optibet" hokeja līgas (OHL) komandā HK "Mogo", kuras sastāvā viņš 7 mačos guva 4 vārtus. Marenis saņēma telefona zvanu no Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Ģirta Ankipāna, kurš uzaicināja pievienoties komandai. Tika dota otrā iespēja, kuru izdevās izmantot.

Marenis šosezon KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" rindās piedalījies 26 mačos (sarunas brīdī 25 spēlēs), guvis 2 vārtus un atdevis 1 rezultatīvu piespēli. Interesanti, ka abi precīzie metieni izdevušies spēlēs pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik" komandu.

Latvijas izlases sastāvā pērn novembrī Marenis guva vārtus, palīdzot valstsvienībai "Euro Ice Hockey Challenge" (EIHC) posmā Minskā (Baltkrievija) ar rezultātu 4:1 apspēlēt Franciju. Viņš sarunā ar TVNET atzīst, ka mērķis ir pārstāvēt Latviju arī pasaules čempionātā.

Marenis bērnībā trenējās Edmunda Vasiļjeva hokeja skolā, kādus 6-7 gadus nospēlējot vienā maiņā ar Zemgu Girgensonu. Tobrīd viņš talanta līmenī nebūt neatpalika no maiņas partnera, kurš šobrīd spēlēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Bufalo "Sabres".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu