Jeromanovs: Kambala savus griestus noteikti nesasniedza. Viņš ir nenormāls aparāts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kaspars Kambala
Kaspars Kambala Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pieredzējušais latviešu centra spēlētājs Kaspars Kambala trešdien savā karjeras pēdējā spēlē pierādīja, ka 40 gadu vecumā var izskolot pretiniekus, uzsvēra "Jūrmala"/"Betsafe" komandas spēlējošais prezidents Edgars Jeromanovs.

Kambala trešdien karjeras pēdējā spēlē guva 20 punktus "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā, bet neglāba Jūrmala"/"Betsafe" komandu no zaudējuma.

Jūrmalnieki savā laukumā ar rezultātu 66:78 piekāpās Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo".

"Šis vakars noteikti piederēja Kasparam. Varbūt uzvaras izcīnīšana šoreiz pat bija otršķirīga, jo tas bija Kambalas vakars un bija izdevies par 99%. Kambala pierādīja, ka 40 gados viņš var skolot it kā augstākas klases basketbolistus. Cepuri nost Kasparam," stāstīja Jeromanovs, kurš pats mačā nepiedalījās.

Viņš gan nesniedza skaidru atbildi, vai Jūrmalas klubs gribētu Kambalu piesaistīt līdz sezonas beigām, ja būtu tāda iespēja.

"Tas ir diskutējams jautājums. Ja Kaspars ir tik motivēts, kāds viņš bija savā atvadu spēlē, jebkuram klubam noderētu tāds spēlētājs," pauda Jeromanovs.

Kambala Jūrmalas komandas rindas papildināja tikai uz savu karjeras atvadu spēli, kurā jūrmalnieki spēlēja pārpildītu tribīņu priekšā.

"Kluba valdes loceklis Edgars Buļs bija runājis ar Kasparu jau vasarā, bet tas bija it kā caur joku, taču viņš atbildēja, ka varētu ko tādu izdarīt. Beigās tā bija apstākļu sakritība, jo Kambala trenējās un bija formā, kamēr mums radās sastāva problēmas. Mums visiem kopā Jūrmalā izdevās radīt mazus svētkus, turklāt sen pie mums nav bijusi tāda atmosfēra," skaidroja Jeromanovs.

"Jūrmala"/"Betsafe" prezidents Kambalas karjeru vērtē kā izdevušos.

"Lai arī cik raiba būtu bijusi Kaspara karjera, tik dominējošs spēlētājs kā viņš noteikti ir vēl jāpameklē. Savus griestus viņš noteikti nesasniedza. Ja drīkst tā teikt, viņš ir nenormāls aparāts. Kaspars gan neko nenožēlo un ir izbaudījis to, ko basketbols viņam ir devis - cilvēkus, valstis, pašu spēli. Domāju, viņam karjera ir izdevusies, turklāt arī punkts nu ir pielikts gana trekns un skaists," komentēja Jeromanovs.

Kambala gan no sporta neaiziet, jo centīsies sevi realizēt profesionālajā boksā.

Karjeras laikā Kambala pārstāvēja tādus spēcīgus klubus kā Stambulas "Efes Pilsen" un "Fenerbahce", kā arī Madrides "Real" un Kazaņas "Unics", turklāt viņš dala ULEB Eirolīgas viena mača rezultativitātes rekordu, jo 2002./03.gada sezonā viņš vienā no spēlēm iemeta 41 punktu.

Pēdējos gados Kambala spēlēja Turcijas otrajā līgā un Ziemeļkipras čempionātā, bet iepriekšējo reizi viņš Latvijā spēlēja 2014./15.gada sezonas sākumā, kad pārstāvēja "Barons"/LDz.

Kambala par aizliegto vielu lietošanu savulaik izcieta divu gadu diskvalifikāciju, taču nolēma atgriezties basketbolā.

Kambala Latvijas izlases rindās piedalījās trijos Eiropas čempionātos - 2001., 2003. un 2009.gadā. Sportiski visspilgtākais bija 2001.gadā, kad centrs bija neapstrīdams valstsvienības līderis, palīdzot komandai sensacionāli uzvarēt Lietuvu un izcīnīt astoto vietu. Viņš arī bija viens no redzamākajiem personāžiem 2009.gadā, kad izlases starts kontinenta meistarsacīkstēs tika apvīts ar skandāliem, pēc kuriem vairāki spēlētāji, tostarp Kambala, saņēma diskvalifikācijas. Valstsvienībā viņš 44 spēlēs caurmērā iemeta 17,1 punktu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu