Latvijas kamaniņu braucēji Vinterbergā sāk pasaules čempionātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andris un Juris Šici
Andris un Juris Šici Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu izlase piektdien Vācijas trasē Vinterbergā sāk pasaules čempionātu.

Salīdzinot ar Pasaules kausa posmiem, pasaules čempionātā sportisti neaizvada Nāciju kausa sacensības. Līdz ar to pasaules čempionāts piektdien tiks atklāts ar sprintu, kura kvalifikācija sāksies plkst.10 pēc Latvijas laika.

Savukārt plkst.14.40 par medaļām sprinta disciplīnā cīnīsies divnieki, bet pēc tam uz starta izies arī dāmas un kungi. Finālus tiešraidē gatavojas pārraidīt televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Uz starta Vinterbergā stāsies arī visi labākie Latvijas kamaniņu sportisti:

  • Andris un Juris Šici,
  • Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš,
  • Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs,
  • Kristers Aparjods,
  • Inārs Kivlenieks,
  • Artūrs Dārznieks,
  • Riks Kristens Rozītis,
  • Ulla Zirne,
  • Elīza Cauce,
  • Kendija Aparjode.

Sacensību programma paredz, ka sestdien uz starta stāsies divvietīgās ekipāžas un sievietes, bet svētdien tiks aizvadītas vīriešu sacīkstes un komandu stafete.

Visreālāk Latvijas sportistiem par medaļām ir pacīnīties divnieku sacensībās un komandu stafetē, jo tur šosezon uzrādīti vislabākie rezultāti.

Iepriekšējais Pasaules kausa posms notika Siguldā, kur Latvijas komanda ieguva zeltu stafetē, turklāt otrajā un trešajā vietā divniekos bija attiecīgi Gudramovičs/Kalniņš un brāļi Šici, tāpēc pasaules čempionāts tiek sagaidīts gana labā noskaņojumā.

Tiesa, pirms Siguldas etapa neviens Latvijas kamaniņu braucējs šosezon nebija kāpis uz goda pjedestāla.

Pēc posma Siguldā latviešu sportisti devās tieši uz Vinterbergu, kur aizvadīja treniņnedēļu šim pasaules čempionātam.

Šogad notiek jau 48.pasaules čempionāts kamaniņu sportā, tam pulcējot 121 sportistu no 23 valstīm.

Šī ir jau trešā reize, kad planētas meistarsacīkstes uzņem Vinterbergas trase - iepriekš tas noticis 1989. un 1991.gadā. Kopā tiks sadalīti septiņi medaļu komplekti. Četri no tiem olimpiskajās disciplīnās sieviešu, vīriešu, divvietīgo ekipāžu konkurencē un komandu stafetē, bet vēl trīs sprinta sacensībās. Septīto reizi medaļas saņems arī pasaules U-23 čempionāta uzvarētāji sieviešu, vīriešu un divvietīgo ekipāžu konkurencē.

Pasaules čempionātā nestartēs neviens no Latvijas junioriem, kuri šobrīd aizvada treniņnometni Austrijā, jo tur februāra sākumā norisināsies šī vecuma planētas meistarsacīkstes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu