Popovičs: Bertāns kopumā kļuvis par labāku spēlētāju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gregs Popovičs un Dāvis Bertāns
Gregs Popovičs un Dāvis Bertāns Foto: EPA/Scanpix

Dāvis Bertāns kopumā kļuvis par labāku spēlētāju, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs.

Bertāna pārstāvētā "Spurs" svētdien ar rezultātu 132:119 pārspēja Vašingtonas "Wizards". Latvijas basketbolists uzvarētāju labā guva 21 punktu.

"Viņš met trīspunktniekus. Tas ir tas, ko viņš dara. Bet viņš ir sev palīdzējis, iemācoties iet caurgājienos. Nevar spēlēt vienveidīgi," pēc mača sacīja Popovičs.

"Spurs" vienības ilggadējais stūrmanis arī atzīmēja, ka Bertāns nav tikai izteikts snaiperis, jo viņš pilnveido sevi arī citos spēles elementos.

"Viņš atrod laukumā savus komandas biedrus. Kopumā viņš ir kļuvis labāks un daudzpusīgāks spēlētājs uzbrukumā," teica treneris.

Bredlijs Bīls un Dāvis Bertāns
Bredlijs Bīls un Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Popovičs savulaik izteicās, ka Bertāna vājā vieta ir spēle aizsardzībā, taču tagad treneris paudis uzslavas Latvijas basketbolistam.

"Aizsardzībā viņš strādā ļoti smagi, tiekot galā ar savu vājāko vietu. Šajā ziņā viņš ir bijis fantastisks," piebilda "Spurs" vadonis.

Bertāns šosezon 45 mačos trāpījis 92 no 187 tālmetieniem. Viņš ar 49,2% precizitāti ir līgas līderis labāko trīspunktu metienu izpildītāju sarakstā.

Latvijas basketbolists šosezon vidēji spēlē guvis 8,0 punktus, izcīnījis 3,5 atlēkušās bumbas, veicis 1,1 rezultatīvu piespēli, pārtvēris 0,5 bumbas un bloķējis 0,5 metienus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu