Sandis Prūsis: Ceram, ka agri vai vēlu vāciešiem iekodīsim

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sandis Prūsis (no labās) un Gatis Gūts
Sandis Prūsis (no labās) un Gatis Gūts Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Pasaules kausa (PK) izcīņā Eiropas trasēs šosezon pilnībā dominējuši Vācijas bobslejisti, kuriem sīvākais konkurents bijis šā brīža Latvijas pirmais pilots Oskars Ķibermanis. Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis ar līdz šim paveikto ir apmierināts un paslavēja arī jauno pilotu Ralfu Bērziņu, kam šāda mēroga sacensībās šī ir debijas sezona. 

"Kopumā sezona līdz šim vērtējama ar plusa zīmi. Viennozīmīgi," sarunā ar TVNET sacīja Prūsis. "Tas attiecas gan uz Oskara Ķibermaņa, gan Ralfa Bērziņa ekipāžu, gan arī uz jaunajiem čaļiem, kuri startē Eiropas kausā. Protams, varam uzlabot arī tehniku un braukšanu. Pilnīgi visu."

Vairākos no Pasaules kausa posmiem vairāki bobslejisti saskārušies ar veselības problēmām, mikrotraumām. 

"Ir bijušas mums klasiskās veselības problēmas, kā gripas, saaukstēšanās, un klāt nākušas arī sporta traumas, sastiepumi. Ķibermanim bija problēmas ar kāju, bet nu jau viss, var teikt, ka ir beidzies - iet uz labo pusi," norādīja Prūsis. 

Pasaules kausa kopvērtējums divniekiem

1. Frančesko Frīdrihs (Vācija) 1350 punkti

2. Oskars Ķibermanis (Latvija) 1204

3. Dominiks Dvoržaks (Čehija) 928

4. Maksims Adrianovs (Krievija) 880

5. Niko Valters (Vācija) 856 

6. Mateušs Lutijs (Polija) 856

------------

17. Ralfs Bērizņš (Latvija) 576

Neliels pārsteigums šosezon ir jaunais pilots Ralfs Bērziņš, kurš divnieku sacensībās divreiz izcīnījis septīto vietu, vienreiz bijis desmitais un 16. Divus posmus gan viņš izlaidis. 

"Atsevišķās trasēs Bērziņš tiešām ir labi atzīmējies," teica Prūsis. "Situācija šobrīd ir tāda... [sezonu izlaiž Oskars Melbārdis] un to viņš izmanto. Visi gan nav braukuši labākajos sastāvos. Šur tur kanādieši nebrauca, bet Ralfs ir malacis, cīnās un lēnām progresē. Runājot par Ķibermani, viņš savas cerības attaisno - nav variantu. Ceram, ka agri vai vēlu iekodīsim arī vāciešiem, tikai nezinu, kad tas būs."

Šī sezona pilnībā pagājusi Vācijas zīmē. Frančesko Frīdrihs uzvarējis visos sešos divnieku posmos un četrreiz bijis ātrākais četriniekos. Pa vienai uzvarai četriniekos arī viņa tautiešiem Niko Valteram un Johanesam Lohneram. 

Vācijas bobslejisti triumfējuši visās Pasaules kausa sacensībās, kurās piedalījušies. 

Sezona no Eiropas pārceļas uz Ziemeļameriku, kur notiks posms Leikplesidā (ASV) un Kalgari (Kanāda). Šīs trases ir svešākas gan vāciešiem, gan latviešiem, bet nelielas priekšrocības savās mājas trasēs būs amerikāņiem un kanādiešiem. 

"Šīs trases visiem eiropiešiem ir svešākas. Zinu, ka vācieši pirms sezonas bija aizbraukuši uz Ziemeļameriku patrenēties, bet mēs tur nebijām. To viņi izmantoja. Līdz ar to Vācijas bobslejisti švakāki par mums nebūs," sacīja Prūsis. 

Pasaules kausa kopvērtējums četriniekiem

1. Frančesko Frīdrihs (Vācija) 1310 punkti

2. Johaness Lohners (Vācija) 1237

3. Oskars Ķibermanis (Latvija) 1214

4. Niko Valters (Vācija) 1137

5. Maksims Adrianovs (Krievija) 1120

6. Junjons Vons (Koreja) 912

------------

15. Ralfs Bērziņš (Latvija) 552

Sezonas turpinājumā galvenās sacensības būs pasaules čempionāts, kas risināsies marta ievadā Kanādas trasē Vistlerā. "Šajā trasē mums visādi gājis - gan labi, gan slikti. Tā ir ļoti ātra un bīstama trase četriniekiem. Ļoti bīstama," uzsvēra Prūsis. 

Uz Ameriku Latvijas bobslejisti dosies 8. februārī. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu