Ko eksperti saka par Rīgas "Dinamo" izredzēm iekļūt Gagarina kausa izcīņā? (2)

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārais čempionāts izgājis finiša taisnē. Cīņu par vietu zem saules jeb iekļūšanu Gagarina kausa izcīņā turpina Rīgas "Dinamo" komanda, kas pēdējos četrus gadus nav spējusi kvalificēties izslēgšanas turnīram. Vēl priekšā astoņi mači, kuros izšķirsies vienības tālākais liktenis. Ko par "Dinamo" iespējām saka hokeja eksperti? 

Par pēdējo, astoto pozīciju Rietumu konferencē, kas garantē dalību Gagarina kausa izcīņā, faktiski cīnās vēl Rīgas "Dinamo" un "Soču" hokejisti. Maskavas apgabala "Vitjaz" ir nedaudz atrāvusies un ir drošākās pozīcijās. 

Ģirta Ankipāna vadītā "Dinamo" komanda nospēlējusi 54 spēles, kurās iekrāti 52 punkti, kas dod devīto pozīciju, savukārt "Soči" pie tāda paša spēļu skaita ieguvusi par trim punktiem vairāk, ieņemot astoto vietu. 

Toms Prāmnieks, TVPlay Sports komentētājs

Lieku uz to, ka "Dinamo" tiks izslēgšanas spēlēs. Komandai ir laba aizsardzība un divi stabili vārtsargi. Spēle ar Maskavu pierādīja, ka arī nepilnā sastāvā, bez savainotajiem, joprojām esam konkurētspējīgi.

Drīzumā vajadzētu atgriezties laukumā Līnusam Videlam, un tas būs atslēgas spēlētājs, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, - atslēga vairākumā.

Ja skatāmies uz konkurentiem, gan Soči, gan "Vitjaz" ir mūsu redzeslokā, jo abām komandām vēl būs savstarpējā spēle. Jāņem punkti pašiem, jo kalendārs atlikušajās spēlēs ir labvēlīgs un jāpiekrīt manam kolēģim Edgaram Lūsiņam, ka viss izšķirsies "Winter Ice Break" spēlē februārī. 

Jānis Matulis, hokeja apskatnieks

Prognozēt, vai "Dinamo" tiks Gagarina kausā vai netiks, ir tikpat bezjēdzīgi, kā sešdesmito gadu vidū sapņot, vai Padomju Savienībā komunismu uzcels 1980. vai 1983. gadā. Bet prognozes visiem patīk.

Paldies dievam, hokejā tuvākie "Dinamo" konkurenti nav tik tālu priekšā kā savulaik ASV – Padomju Savienībai. No Podoļskas "Vitjaz" mūs šķir pieci punkti, no Sočiem – trīs. Bet distance, pēc kuras tiks veidota KHL regulārā čempionāta noslēguma tabula, ir ļoti īsa – astoņas deviņas spēles.

Skatoties tikai Rietumu grupas tabulā vien, var likties, ka "Dinamo" ir paveicies – pa divām spēlēm ar tabulas lejasgala komandām Minskas "Dinamo" un Bratislavas "Slovan", kurām abām jau sen neko nevajag.

Minsku varbūt uz priekšu gan dzen Lukašenko, bet droši vien būsiet ievērojuši, ka mūsu "Dinamo" savu sliktāko hokeju spēlē tieši ar savas meistarības vai zemākas meistarības klubiem.

Divi 2019. gada galvenie mīnusi: zema rezultativitāte – astoņās spēlēs tikai 12 vārti un ļoti slikta vairākuma realizācija. Kopš savainojuma dēļ izkritis Līnuss Videls, 23 (!) vairākumos netika gūti nevieni vārti.

Mana prognoze: 51:49, ka "Dinamo" tiks play-off. Jāņem savi punkti un jānokož Soči.

Anatolijs Kreipāns, sporta enciklopēdija

Patiesībā šajā situācijā tā kategoriski ir grūti pateikt. Ja "Dinamo" tiks izslēgšanas spēlēs, tad kā caur adatas aci. Bet ja netiks, tad pietrūks to punktu, kas tika diezgan muļķīgi zaudēti dažu spēļu galotnēs. Un punktu, kuri tika zaudēti vismaz pāris reizes papildlaikā, iekrītot uz kaut kādiem negaidītiem pretinieku gājieniem. Atcerēsimies kaut vai spēli ar Čeļabinskas "Traktor". 

Tomēr ceru, ka caur adatas aci "Dinamo" ielīdīs Gagarina kausa izcīņā. Es sliecos, ka tiks - 60:40. 

Nākamo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs ceturtdien, kad savā laukumā tiks uzņemta Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Spartak".

Rīgas "Dinamo" spēļu kalendārs

31.01.2019. plkst. 19.30 | Rīgas "Dinamo" - Maskavas "Spartak"

02.02.2019. plkst. 16:00 | Rīgas "Dinamo" - Minskas "Dinamo"

04.02.2019. plkst. 19:30 | Bratislavas "Slovan" - Rīgas "Dinamo" 

11.02.2019. plkst. 19:30 | Rīgas "Dinamo" - Helsinku "Jokerit"

15.02.2019. plkst. 19:30 | Rīgas "Dinamo" - Minskas "Dinamo"

18.02.2019. plkst. 19:30 | Rīgas "Dinamo" - Bratislavas "Slovan" 

20.02.2019. plkst. 18:00 | Čerepovecas "Severstaļ" - Rīgas "Dinamo" 

22.02.2019. plkst. 18:30 | Maskavas CSKA - Rīgas "Dinamo"

Ja Rīgas "Dinamo" komanda neiekļūs Gagarina kausā, tad sezonas noslēdzošā spēle būs viesos 22. februāra vakarā pret spēcīgo Maskavas CSKA. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu