Golfa federācijas prezidents Puče: Nevarēju stāvēt malā un teikt, ka man vienalga (2)

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Armands Puče
Armands Puče Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Golfa federācijas (LGF) prezidents jau gandrīz gadu ir sporta žurnālists Armands Puče, kuram daļēji pieder "Ozo golfa klubs". Puče sarunā ar TVNET pauž, ka pagājušā gada martā negaidīti no amata atkāpās līdzšinējais prezidents Vilis Krištopans, un viņš nevarēja vienaldzīgi noskatīties uz sporta veida vides pārstāvju kūtrumu iesaistīties federācijas darbā.

LGF kopsapulcē pagājušā gada 19.martā savas pilnvaras nolika Krištopans, bet uz prezidenta amatu Puče bija vienīgais kandidāts. Par jauno prezidentu organizācijas biedri viņu ievēlēja vienbalsīgi.

"Iepriekšējā LGF vadība pēkšņi nolika pilnvaras, un kādam bija jānāk vietā. Golfa sabiedrība nebija iedvesmas pārpilna, tāpēc nolēmu kandidēt uz prezidenta amatu. Nevarēju vienkārši vienaldzīgi stāvēt malā. Galu galā ikdienā vadu "Ozo golfa klubu" un esmu daļa no šā sporta veida saimes. Mana filozofija ir pavisam vienkārša: ja būs labi golfa klubiem, būs labi arī federācijai. Abiem jāstrādā roku rokā, lai attīstītu šo sporta veidu Latvijā," sarunā ar TVNET gandrīz gadu pēc ievēlēšanas LGF prezidenta amatā sacīja Puče.

Pučes stāšanās jaunajā amatā sakrita ar laiku, kad sporta nozares atbalstītāji sāka iepazīt valsts jauno nodokļu sistēmu un izmaiņas nodokļu atlaidēs ziedotājiem. LGF prezidents atzīst, ka pirmais pusgads bijis grūts, jo zaudēti vairāki atbalstītāji.

"Golfa saime Latvijā nav liela. Uzreiz pēc manas ievēlēšanas vienojāmies, ka LGF nebūs algotu darbinieku, arī ģenerālsekretāra," pastāstīja Puče.

LGF šobrīd darbojas četri valdes locekļi. Viens no viņiem ir Puče, bet vēl organizācijas vadībā ikdienā iesaistās arī Guntars Dobelis, Ainārs Počs un Santa Puče.

"Latvijā nepieciešams izveidot vairāk 18 bedrīšu laukumus. 15% pasaules tūrisma saistīti ar golfu. Cilvēki brauc uz sev eksotiskām vietām, lai spēlētu šo spēli vietējos laukumos. Arī Latvija ar to varētu iegūt, ja būtu vēl kāds 18 bedrīšu laukums. Mēs varētu koncentrēties uz Skandināviju, ziemeļu valstīm. Golfs ir ļoti populārs gan Somijā, gan Zviedrijā. Viņi varētu braukt šeit un "sildīt" mūsu ekonomiku," savu attīstības vīziju atklāja LGF prezidents.

Līdz šim vienīgais 18 bedrīšu golfa laukums Latvijā bija Pučem daļēji piederošais "Ozo golfa klubs", bet pagājušā gada novembrī tika atklāts jauns pilnvērtīgais laukums Jūrmalā. Tas aktīvi darbību sāks šogad pavasarī.

Puče uzskata, ka LGF jāstrādā tā, lai netraucētu klubiem, bet arī sekmētu jauno golfa talantu attīstību. Viņš izceļ, ka federācija palīdz un arī nākotnē veicinās jauno golfa talantu nokļūšanu ASV un Eiropas augstskolās, kur šā sporta veida spēlētājiem mācības pieejamas bez maksas.

"Nav pareizi spiest jaunos par visām varītēm palikt profesionālajā golfā. Tad viņi plēšas par tikšanu kādu pozīciju augstāk rangā, bet perspektīvu nesaredz. Labāk veicināt sabiedrībai derīgu un intelektuālu personību izveidi, kas pēc tam strādās Latvijā un brīvajā laikā spēlēs golfu," sprieda golfa federācijas vadītājs.

Televīzijas raidījuma "Hattrick" vadītājs Puče sarunā ar TVNET pauda, ka žurnālista aroda iemaņas LGF prezidenta amatā pagaidām izteiktas priekšrocības nav devušas.

"Jebkurā dzīves jomā ir jāprot sarunāties. Ja neproti sarunāties, nebūsi ne labs galdnieks, ne sētnieks. Jā, mani atpazīst kā žurnālistu, bet nekādas lielas priekšrocības tas šajā amatā nedod. Golfā ir kā pirtī - neko nevar noslēpt. Paņem rokās nūju, sākam spēli, un jau pēc 10 minūtēm sapratīšu, vai vēlos ar tevi sadarboties," klāstīja Puče.

Šā gada 19.martā apritēs gads, kopš Puče vada vietējo Golfa federāciju. Viņš pastāstīja, ka nav ievēlēts uz kādu noteiktu pilnvaru termiņu. Jebkurā brīdī LGF biedri var sasaukt pilnsapulci un lemt par prezidenta maiņu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu