Bļugera tēvs: Teodors ir pietiekami nobriedis, lai spēlētu NHL

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Teodors Bļugers (centrā) kopā ar maiņas biedriem
Teodors Bļugers (centrā) kopā ar maiņas biedriem Foto: https://twitter.com/penguins

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Teodors Bļugers ir pietiekami nobriedis, lai pilnvērtīgi spēlētu Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pēc dēla debijas pasaules spēcīgākajā līgā TVNET pauda viņa tēvs Valentīns Bļugers.

Teodors Bļugers NHL debitēja agrā ceturtdienas rītā, kad viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar 4:2 uzvarēja līgas līdervienību Tampabejas "Lightning". 

Hokejista tēvs Valentīns Bļugers maču vēroja tiešraidē un pēc spēles sazinājās ar dēlu, lai viņu apsveiktu ar nozīmīgo karjeras notikumu.

"Skatījos spēli. Domāju, ka debija viņam izdevās laba. It īpaši pret šādu pretinieku. Pēc spēles runāju ar Teodoru. Viņš pats esot vēlējies nospēlēt labāk, bet baidījās kļūdīties," sarunā ar TVNET dēla pirmo maču NHL rezumēja Valentīns Bļugers.

Centra uzbrucēju uz NHL izsauca arī pagājušajā gadā, kad komanda cīnījās par Stenlija kausu. Tad gan viņš tikai piedalījās treniņos, bet spēles vēroja no tribīnēm. Hokejista tēvs uzskata, ka Teodors ir gatavs kļūt par stabilu NHL spēlētāju.

"Viņš jau sen ir nobriedis spēlēšanai NHL. Problēma ir tā, ka "Penguins" ir ievērojams sastāva dziļums, īpaši centra uzbrucēja pozīcijā. Tagad viņu izsauca un ļāva arī spēlēt, nevis tikai trenēties. Tas jau kaut ko nozīmē. Cik zinu, Pitsburgas komandas vadība vēlas aizmainīt Deriku Brasārdu, varbūt vēl kādu spēlētāju. Tad jau sastāvā varētu atrasties vieta arī Teodoram," hokejista karjeras attīstības perspektīvas novērtēja viņa tēvs.

T.Bļugers hokeja zinības sākotnēji apguva Edmunda Vasiļjeva hokeja skolā, kad tur trenējās arī Zemgus Girgensons. Tur gan Bļugers skolojās vien aptuveni pusgadu. Treniņi notika agri no rīta, un tos bija grūti apvienot ar mācīšanos sākumskolā. Tāpēc ģimene lēma, ka turpmāk mazais Teodors trenēsies Helmuta Baldera hokeja skolā. Tur viņš pilnveidoja savas prasmes līdz pat 14 gadu vecumam, kad devās uz ASV. Lielu artavu jaunā hokejista attīstībā deva treneri Aleksandrs Klinšovs un Anatolijs Jemeļjaņeko.

"Teodors jau Baldera skolā trenējās vairāk nekā citi. To viņš turpina darīt arī Amerikā. Uzskatu, ka "Penguins" ir komanda ar pasaulē labāko uzbrukuma līniju. Nav svarīgi, esi Malkins vai Krosbijs - katru dienu sevi jāpierāda no jauna, jo "pakausī elpo" nākamie, kuri gatavi tevi izkonkurēt. Tagad atskatos uz visu šo ceļu, kas noiets... Jābūt gan veiksmei, gan labvēlīgai apstākļu sakritībai, lai nokļūtu NHL. Tas ļoti daudz prasa no vecākiem. Tāpēc, varu tikai pateikties savai sievai," uzsvēra Valentīns Bļugers.

Nākamo NHL maču Pitsburgas "Penguins" aizvadīs agrā sestdienas rītā pēc Latvijas laika, kad tiksies ar Otavas "Senators", kuras sistēmā spēlē Rūdolfs Balcers.

Pagaidām gan nav zināms, vai Balceru atkārtoti izsauks uz NHL. V.Bļugers gan cer uz šādu scenāriju, lai abi latvieši varētu tikties laukumā.

"Viņi ar Balceru ir labi draugi. Kad pagājušogad pasaules čempionātā Dānijā pārstāvēja Latvijas izlasi, dzīvoja vienā istabiņā. Tas būtu forši, ja tagad abi uzspēlētu pretējās nometnēs uz NHL ledus," prātoja T.Bļugera tēvs.

24 gadus vecais T.Bļugers uz NHL tika izsaukts otrdien. Viņš aizvada ļoti veiksmīgu sezonu Amerikas Hokeja līgā (AHL), kur 45 mačos izcēlies ar 21 vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm, būdams Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komandas rezultatīvākais spēlētājs. Latvijas hokejista 21 iemestā ripa ir ceturtais labākais rādītājs čempionātā, turklāt ar rezultativitāti viņš izcēlās pēdējos piecos mačos, pa šo laiku iekrādams četrus vārtus un četras rezultatīvas piespēles.

Pitsburgas vienība T.Bļugeru 2012.gada draftā izvēlējās ar 52.numuru.

"Penguins" komandā no Latvijas spēlējuši arī Viktors Ignatjevs un Pēteris Skudra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu