Zverevs atkārtoti pauž neapmierinātību ar jauno Deivisa kausa formātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Zverevs
Aleksandrs Zverevs Foto: AP/LETA

Pasaules trešā rakete vīriešu tenisā Aleksandrs Zverevs no Vācijas ceturtdien atkārtoti veltīja kritiku jaunajam Deivisa kausa izcīņas formātam.

Turklāt Zverevs jau tagad atklāja, ka nepiedalīsies šā turnīra finālā, kas norisināsies novembrī, ja Vācijas komandai šonedēļ kvalifikācijas kārtā izdosies uzvarēt Ungāriju. Jau iepriekš uzlecošā tenisa zvaigzne pauda nepatiku pret jauno turnīra formātu.

Dienu pirms Deivisa kausa spēles pret Ungāriju Zverevs izteicās, ka nav iespējams iztēloties sliktāku formātu par šo. "Es par visiem 100% esmu pret šo sistēmu, es nespēlēšu novembrī gaidāmajā Deivisa kausa finālā, kas notiks Madridē."

Zverevs izteica cerību, ka prestižais turnīrs tomēr atgriezīsies pie vecā formāta divu līdz trīs gadu laikā.

Iepriekšējais formāts paredzēja, ka Deivisa kauss tiek izspēlēts četrās izslēgšanas kārtās, kurās komandas spēlēja mājās vai izbraukumā, sacenšoties trīs dienu garumā, un kurā uzvarētāju noteica piecu spēļu nogrieznī, izspēlējot mačus līdz trīs setu uzvarai. Tas noveda pie spēlētāju sūdzībām par noslogoto spēļu grafiku.

Jaunais formāts, atbalstīts no investoru puses, kurā ietilpst arī futbola kluba "Barcelona" aizsargs Žerārs Pikē, ietver divpadsmit kvalifikācijas pārus, kuri divu dienu garumā līdz trim uzvarām noskaidros finālturnīra dalībniekus, taču šoreiz mači tiks aizvadīti līdz divu setu uzvarām.

Šo pāru uzvarētāji tiks turnīra finālā, kur tiem pievienojas četras izsētās komandas un divas, kuras ieguvušas īpašo uzaicinājumu jeb "wild card". Izsētās izlases būs Francija, Horvātija, ASV un Spānija, bet ielūgumus saņēmušas Lielbritānija un Argentīna.

"Ar jauno formātu tiks nopelnīts vairāk naudas, taču es spēlēju emociju un komandas gara dēļ - tas ir iemesls, kāpēc man vecais formāts patika daudz labāk," izteicās Zverevs.

Vācijas komanda ir izteikta favorīte cīņā pret Ungāriju, abām Frankfurtē divcīņu sākot piektdien. Pirmais laukumā izies pasaules ranga 32. numurs Filips Kolšreibers, kuram pretī stāsies ATP reitingā 371. vietu ieņēmušais Šombors Piross. Nākamā spēlē Zverevs sacentīsies pret reitingā neesošo Peteru Naģu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu