Oficiāli: Porziņģis aizmainīts uz Dalasas "Mavericks" (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis.
Kristaps Porziņģis. Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika) tika aizmainīts uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Dalasas "Mavericks".

Pašlaik 23 gadus vecais Porziņģis pārstāvēja Ņujorkas "Knicks" komandu kopš 2015./2016. gada sezonas.

Spēlētāju maiņas darījuma ietvaros uz Dalasu dosies arī Tims Hārdevejs juniors, Kortnijs Lī un Trejs Burks.

Savukārt "Knicks" pretī saņems Deandrē Džordanu, Denisu Smitu junioru, Vesliju Metjūsu un jauno spēlētāju izvēles tiesības NBA drafta pirmajā kārtā.

"Ņemot vērā nenoteiktību attiecībā uz Kristapa plāniem brīvā aģenta statusā, kā arī uzklausot viņa vēlmi tikt aizmainītam, esam veikuši darījumu, par kuru mums ir pārliecība, ka tas palīdzēs attīstīt mūsu klubu," paziņojumā norādīja "Knicks" ģenerālmenedžeris Skots Perijs.

Hārdevejs juniors ar vidēji mačā gūtu 19,1 punktu šosezon ir "Knicks" rezultatīvākais basketbolists, kamēr Burks caurmērā katrā no mačiem guvis 11,8 punktus, bet Lī, piedaloties vien 12 spēlēs, vidēji iemetis 4,7 punktus.

Tikmēr Džordans šosezon bijis viens no "Mavericks" līderiem - viņam vidēji mačā izdevies tikt pie 11,1 punkta un 13,8 atlēkušajām bumbām, kamēr Metjūss vidēji spēlē iemetis 13,0 punktus, bet Smits juniors guvis 12,9.

"Knicks" šobrīd piedzīvojusi jau 11 zaudējumus pēc kārtas un ar 10 uzvarām 50 spēlēs kļuvusi par NBA vājāko komandu.

Tikmēr latvieša jaunā komanda "Mavericks" ar 23 uzvarām un 27 zaudējumiem ierindojas 12. pozīcijā Rietumu konferencē.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā vidēji mačā iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu.

Interesanti, ka "Mavericks" komandā savas basketbolista karjeras 21. un pēdējo sezonu aizvada vācietis Dirks Novickis. 40 gadus vecais basketbolists ir viens no Porziņģa bērnības dienu elkiem.

Ar spilgtu sniegumu NBA debijas sezonu "Mavericks" komandā aizvada 19 gadus vecais Luka Dončičs no Slovēnijas. Dalasas klubs cer, ka viņš kopā ar Porziņģi veidos spēcīgu tandēmu.  

Tiesa, Porziņģis jau teju gadu nav spēlējis ceļgala krustenisko saišu traumas dēļ.

"Knicks" pērn varēja piedāvāt Porziņģim maksimālo līgumu - uz 5 gadiem par aptuveni 158 miljoniem ASV dolāru lielu atalgojumu, tomēr tas netika izdarīts, lai iegūtu papildu 10 miljonus dolāru algu griestos 2019. gada vasarai. 

Kā ceturtdien ziņoja laikraksts "The Athletic", Porziņģis šovasar ar "Mavericks" esot gatavs parakstīt kvalifikācijas līgumu (aptuveni 4,5 miljoni ASV dolāru uz 1 sezonu), kas viņam ļautu 2020. gadā kļūt jau par neierobežoti brīvo aģentu. Proti, nākamgad viņš varētu izskatīt jebkuras komandas piedāvājumu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu