Dalasas komandas treneris: Porziņģis ar Dončiču varētu veidot tādu duetu kā Novickis ar Nešu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs (no kreisās) un Kristaps Porziņģis Foto: EPA/AP/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails uzskata, ka Kristaps Porziņģis ar slovēņu supertalantu Luku Dončiču varētu veidot līdzīgu duetu, kāds savulaik bija vācietis Dirks Novickis ar Stīvu Nešu.  

23 gadus vecais Porziņģis maiņas darījuma rezultātā ceturtdien no Ņujorkas "Knicks" komandas nonāca "Mavericks" vienībā, kur varēs spēlēt ar Dončiču un vienu no saviem basketbola elkiem Novicki.

"Mēs uzskatām, ka Porziņģis ir ļoti talantīgs basketbolists," ESPN 103.3 FM sacīja Kārlails. "Kopā ar Dončiču viņi varētu būt kā Novicka un Neša tandēms, tikai šie jaunie puiši ir garāki." 

Nešs ar Novicki spēlēja kopā no 1998. līdz 2004. gadam. Šis duets tika uzskatīts par vienu no spēcīgākajiem visā līgā. Ar viņu pūlēm "Mavericks" četras reizes iekļuva izslēgšanas spēlēs. 

2004. gadā Nešs pārcēlās uz Fīniksas "Suns". Dalasas kluba īpašnieks Marks Kubans, kurš pats aktīvi iesaistās ar basketbolu saistītos procesos, uzskata, ka līguma nepagarināšana tolaik ar Nešu ir viņa lielākā kļūda kopš iegādājies "Mavericks". 

Ziemeļamerikas medijos izskanējušas runas, ka gaidāmajā vasarā Porziņģis ar "Mavericks" varētu parakstīt vien kvalifikācijas līgumu, kas līgā būtu bezprecedenta gadījums. 2020. gadā latvietis kļūtu par neierobežotu brīvo aģentu, ko arī basketbolists vēloties panākt. 

2019. gada vasarā Porziņģis varētu parakstīt četru gadu līgumu par aptuveni 120 miljoniem ASV dolāru, bet viņš šādu soli nevēloties spert, vēsta izdevums "The Athletic". 

"Mavericks" savu vienīgo čempiontitulu izcīnīja 2011. gadā. Togad izcili spēlēja Novickis, kurš tika nosaukts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu