Rīgas "Dinamo" cieš zaudējumu Minskā (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Brendons Makmilans
Brendons Makmilans Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas "Dinamo" komanda sestdien cieta zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, izbraukumā ar rezultātu 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) piekāpjoties Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo".

Rīgas komanda no Rietumu konferences pirmā astoņnieka jeb "play-off" zonas atpaliek divus punktus

Rīdziniekiem ar gūtiem vārtiem izcēlās Brendons Makmilans, bet pretiniekiem divreiz precīzi meta Patriks Vīrkohs un vieni vārti bija arī Tēmu Pulkinenam.

Spēles pirmās desmit minūtes aizritēja bez bīstamiem momentiem, vārtsargiem cīņā iesaistoties vien trešdaļas otrajā pusē. Četras minūtes pirms perioda beigām Rīgas komandu no zaudētiem vārtiem mazākumā glāba vārtu stabiņš. Lielāks pārsvars spēles pirmajā nogrieznī bija laukuma saimniekiem, kuri izdarīja krietni vairāk metienu nekā viesi.

Otro periodu rīdzinieki iesāka vairākumā, kuru realizēja jau trešajā minūtē, pēc Līnusa Videla piespēles no vārtu priekšas precīzi metot Brendonam Makmilanam.

Tiesa, gūtie vārti gan nepalīdzēja iegūt ievērojamu pārsvaru, spēlei turpinoties vienmuļā gaitā abu komandu izpildījumā. Divas minūtes pirms perioda beigām gan laukuma saimnieki izlīdzināja rezultātu - Kristeram Gudļevskim neredzot metienu, ripu tīklā raidīja Vīrkohs.

Trešās trešdaļas pirmajās minūtēs rīdzinieki sāka kāpināt spēles tempu, taču tika sodīti ar zaudētiem vārtiem. Perioda septītajā minūtē ar spēcīgu un precīzu metienu savu reidu pāri teju visam laukuma noslēdza Pulkinens. Perioda otrās puses ievadā rīdzinieki teju četras minūtes spēlēja vairākumā un ieguva otro elpu, taču ar vairākām bīstamām epizodēm Videla izpildījumā nebija gana pretinieku vārtu uzlaušanai.

Turpinājumā viesi tika pie vēl viena vairākuma, pirms tā Gudļevski nomainot pret Timuru Biļalovu, kurš gan ilgi vārtos neuzkavējās un tika aizstāts ar sesto laukuma spēlētāju. Rīgas hokejisti pēc vēl viena Minskas spēlētāju pārkāpuma vienubrīd spēlēja sešatā pret trim, taču arī šī iespēja netika izmantota. Turklāt nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Vīrkohs otro reizi mačā sarūgtināja viesus. Rīdzinieki atspēlēties nespēja un cieta zaudējumu ar 1:3.

Pēc tam Rīgas komandai pirmdien būs mačs ar Bratislavas "Slovan", bet divas dienas vēlāk Koventri tiks aizvadīta pārbaudes spēle ar Lielbritānijas izlasi.

Rīgas un Minskas komandas savā starpā tikušās 39 reizes un rīdzinieki uzvarējuši 18 cīņās. Šosezon tās divos iepriekšējos mačos bija apmainījušās ar uzvarām.

Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 56 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, bet Minskas "Dinamo" ar 40 punktiem 55 cīņās ir 11.pozīcijā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu