Serbija, Itālija, Vācija un Austrālija sasniedz Deivisa kausa finālturnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs
Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs Foto: AFP/SCANPIX

Kādreizējās šo sacensību čempiones Serbija, Itālija, Vācija un Austrālija šajā nedēļas nogalē sasniedza Deivisa kausa finālturnīru.

Pēc jaunu investoru iesaistīšanās ar šo gadu ir mainījies Deivisa kausa formāts. Trofeja novembrī tiks izcīnīta pēc finālturnīra principa, sacensībās kopumā startējot 18 izlasēm.

Savukārt februāra pirmajā nedēļas nogalē kvalifikācijā tika noskaidrotas 12 finālturnīra dalībnieces. Pārējās sešas iepriekš jau bija zināmas - spēcīgās Francija, Horvātija, ASV un Spānija, kā arī ielūgumus saņēmušās Lielbritānija un Argentīna.

Nespēlējot lielākajai zvaigznei Novakam Džokovičam, Serbijas tenisisti ar 3-2 Taškentā pārspēja vietējo Uzbekistānu, lai gan pēc pirmajām divām vienspēlēm viņi bija vadībā ar 2-0.

Tomēr pretinieki spēja panākt neizšķirtu, tāpēc izšķirošais panākums tika gūts noslēdzošajā vienspēlē, kurā Filips Krajinovičs ar 4-6, 6-3, 6-0 pārspēja Sanjaru Fajzijevu.

Citviet Itālija izbraukumā ar 3-1 pārspēja Indiju, arī nodrošinot ceļazīmi uz finālturnīru.

Itālija vienīgo reizi par Deivisa kausa ieguvēju kronēta 1976.gadā.

Tikmēr Vācijas izlase ar pasaules trešo raketi Aleksandru Zverevu priekšgalā savā laukumā ar 5-0 bez lielām problēmām sakāva Ungāriju.

Zverevs jau iepriekš vairākkārt izteicis nepatiku pret jauno Deivisa kausa formātu, turklāt viņš norādīja, ka finālturnīrā neplāno piedalīties.

Savukārt Austrālijas komanda savā laukumā ar rezultātu 4-0 apspēlēja Bosniju un Hercegovinu.

Uz Deivisa kausa finālturnīru dosies arī Kolumbijas komanda, kas savā kvalifikācijas cīņā mājās ar 4-0 uzvarēja savulaik septiņas reizes šajā turnīrā uzvarējušo Zviedriju.

Tikmēr finālturnīrā nepiedalīsies 2014.gada Deivisa kausa ieguvēja, kas bez savām lielākajām zvaigznēm Rodžera Federera un Stana Vavrinkas savu skatītāju priekšā ar 1-3 bija spiesta piekāpties Krievijas tenisistiem.

Vēl kvalifikācijas kārtu pārvarēja Japāna, kas ar 3-2 uzvarēja Ķīnu, Kazahstāna ar 3-1 pārspēja Portugāli, Kanāda ar 3-2 pieveica Slovākiju, Čīle ar tādu pašu rezultātu bija pārāka pār Austriju, Nīderlande ar 3-1 bija pārāka pār Čehiju un Beļģija ar 3-1 uzvarēja Brazīliju.

Deivisa kausa finālturnīrs novembrī notiks Spānijas galvaspilsētā Madridē. Pērn par šīs trofejas ieguvējiem kļuva Horvātijas tenisisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu