Rībers priekšlaicīgi nodrošina uzvaru PK kopvērtējumā ziemeļu divcīņā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jārls Magnuss Rībers
Jārls Magnuss Rībers Foto: AP/Scanpix

Norvēģijas ziemeļu divcīņas sportists Jārls Magnuss Rībers svētdien Vācijā priekšlaicīgi nodrošināja uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā.

Rīberam tas izdevās pēc tam, kad viņš svētdien izcīnīja jau savu desmito uzvaru šosezon. Norvēģis titulu sev nodrošinājis četras sacensības pirms sezonas beigām.

Tramplīnlēkšanas sacensībās slikto laikapstākļu dēļ svētdien gan netika aizvadītas, tāpēc desmit kilometru iedzīšanas sacensībās slēpošanā sportisti startēja, ņemot vērā piektdienas kvalifikācijas rezultātus. Tajās tikai 21 gadu vecais Rībers bija ceturtais, taču svētdien slēpošanā viņš apsteidza visus konkurentus un finišēja pussekundi priekšā somam Ilkam Herolam.

Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās vācietis Fabians Rīsle.

Zīmīgi, ka neviens norvēģis Pasaules kausa ziemeļu divcīņā nebija ieguvis 20 gadus.

Pasaules kausa kopvērtējumā Rīberam ir 1258 punkti, kas viņam par 497 punktiem ļauj apsteigt Vācijas sportistu Johannesu Ridzeku. Šis atstatums vairs nav sadeldējams.

Ridzeks svētdien nemaz nepiedalījās sacensībās, jo pēc tramplīnlēkšanas viņam bija teju divu minūšu atpalicība no Rībera.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu