Sevastova: "Uz papīra" mēs esam favorītes, taču... (2)

Anastasija Sevastova - TVNET gada personība sportā 2018 Foto: Jānis Škapars/TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas dāmu tenisa izlase ar valsts pirmo raketi Anastasiju Sevastovu priekšgalā šajā nedēļas nogalē (9. un 10. februārī) "Arēnā Rīga" aizvadīs Federāciju kausa ("Fed Cup") Pasaules otrās grupas cīņu pret Slovākiju. Svarīgo turnīru gaidot, aicinājām uz sarunu 2018. gada Latvijas labāko sportisti, kā arī jaunās tradīcijas - "TVNET gada personība sportā" pirmo laureāti.

TVNET: Cik bieži līdz šim tev bija iznācis atbraukt uz Latviju ziemā? Pieļauju, ka ļoti reti...

Sevastova: Ziemā nav daudz laika, lai atbrauktu. Parasti es atbraucu oktobrī vai novembrī, bet tad vēl nav ziema. Šogad ir laiks atbraukt, un ir vieta, kur spēlēt. 

TVNET: Kā tev pagāja gatavošanās šai - 2019. gada sezonai?

Sevastova: Bijām divas nedēļas Dohā (Katara), kur vairāk bija sagatavošanās tieši tenisam. Pirms tam kādas divas nedēļas strādāju pie fiziskās sagatavotības Austrijā. Pēc tam nospēlēju divus mačus Čehijā, kur bija tādi kā klubu mači. Tad jau devos uz Austrāliju, kur pavadīju mēnesi.

TVNET: Kas tev ikdienā palīdz vēl bez Ronija (dzīvesbiedrs un treneris Ronalds Šmits (Ronald Schmidt) - aut.)?

Sevastova: Man palīdz Marko Mirnegs (Marco Mirnegg). Viņš bija arī uz "US Open" un dažiem turnīriem Eiropā. Marko man ir sparinga partneris. Viņš ļoti labi spēlē, bija mums līdzi arī Dohā. Viņš ar Roniju ir labi draugi. Man patīk ar Marko trenēties (bijušais Austrijas tenisists, šobrīd 36 gadi, karjeras rekords ATP vienspēļu rangā 204. vieta - aut.).

TVNET: Piedod par tik privātu jautājumu - ar Roniju esat apprecējušies?

Sevastova: Nē (smejas). Esam kopā jau 5 gadus, bet neesam vēl precēti. Vēl nē (smejas).

TVNET: Kā tu uztvēri to, ka Andis Juška atkāpās no amata, bet par Latvijas dāmu tenisa izlases kapteini kļuva Adrians Žguns?

Sevastova: Jā, viņš atkāpās. Es ar Andi par to runāju. Ir grūta situācija, bet viņš izdarīja pareizo izvēli. Viņš to izdarīja komandas labā. Andis izdarīja milzīgu darbu, lai mēs labi justos. Nebija viegli pērn turnīrā Tallinā (pārspētas Polijas, Austrijas, Turcijas un Serbijas tenisistes - aut.). Pēc tam viņš mums arī palīdzēja Krievijā - mēs uzvarējām! Viņš bija viens no labākajiem kapteiņiem, kāds mums bijis.

TVNET: "Arēnā Rīga" laukums vēl nav uzlikts, neesat vēl uz tā trenējušās. Kā tev šķiet, kāds tas būs?

Sevastova: Cerams, ka mums būs vēl laiks (sagatavoties mačiem). Saka, ka gatavs būs rīt (otrdien). Cerams, ka segums nebūs pārāk lēns vai pārāk ātrs. Esmu trenējusies uz līdzīgiem laukumiem, dažreiz tie mēdz būt ļoti lēni. Varbūt mums tas palīdzēs, bet varbūt arī nē. Taču būs 4-5 dienas, lai trenētos. Domāju, ar to pietiks.

TVNET: Slovākijas izlasei 4 tenisistes ir Top 70 pasaules vienspēļu rangā, bet komandas līdere ir Dominika Cibulkova (reitingā 30. vieta, karjeras rekords 4. vieta). Savukārt tu esi 12. vietā, bet Aļona Ostapenko atrodas 22. pozīcijā. Kā tu vērtē spēku samērus?

Sevastova: Cibulkova ir cīnītāja. Viņa vienmēr cīnās līdz galam. Viņa (2016. gadā) uzvarēja Singapūrā notikušo "WTA Finals" turnīru (tajā piedalās sezonas Top 8 labākās tenisistes - aut.). Tur ir līdzīgs laukums kāds būs šeit. Viņai patīk spēlēt zālē, patīk ātra spēle. Arī lēnā spēlē viņa var pretinieci "apčakarēt". Es ar viņu trenējos Austrālijā. Treniņi mums bija superīgi (sarunas brīdī vēl nebija zināms, ka Cibulkova nespēlēs).

Arī Viktorijai Kužmovai (WTA rangā 46. vieta) patīk spēlēt zālē. Mēs spēlējām 2015. gadā iekštelpās Slovākijā. Man toreiz paveicās uzvarēt, jo viņa spēlēja labāk par mani. Viņa ieservēja kādus 15-20 "eisus". Viņa arī pakāpusies rangā - ļoti bīstama spēlētāja. Viņai nav ko zaudēt. "Uz papīra" mēs it kā esam favorītes, taču viņas var arī pārspēt mūs.

TVNET: Aļonu biežāk var redzēt dažādās reklāmās. Tu izvairies no sponsoriem? Neticu, ka nav bijuši piedāvājumi kaut ko reklamēt...

Sevastova: Nē, ja man būs kaut kādi piedāvājumi, noteikti izvērtēšu. Man arī jau bija daži piedāvājumi. Tomēr tas prasa daudz laika. Man patīk izbaudīt savu brīvo laiku. Man šogad būs 29 gadi, es tenisā vairs neesmu tik jauna. Ja izvēlēšos kaut ko (reklamēt), man tas pašai arī patiks. Es izvērtēju - privātā dzīve un brīvais laiks vai par kaut kādu naudu kaut ko darīt... Ja būs foršas firmas un labi (sponsorēšanas) piedāvājumi, protams, es piekritīšu.

TVNET: Pērn februārī Aļonas mamma intervijā TVNET atzina, ka piecu treniņu nedēļu plānā izdevās patrenēties tikai 10 dienas, jo visi sponsori foto sesijas un citas lietas bija saplānojuši starpsezonā...

Sevastova: Es to negribu. Man patīk trenēties. Mans darbs ir teniss, ar ko es nopelnu naudu. Trenēties un spēlēt man ir svarīgi. Ja es visu laiku kaut kur braukšu... Tāda nav mana dzīve.

TVNET: Kādi tev ir sezonas tālākie mērķi pēc "Fed Cup"? ASV atklātais čempionāts ("US Open") ir tas, kurā tu gribi sevi vēlreiz parādīt vislabāk?

Sevastova: Šogad ir mērķis spēlēt labāk "Grand Slam" turnīros. Pirmajā turnīrā ("Australian Open" sasniegts astotdaļfināls - aut.) tas izdevās, nospēlēju labāk nekā pērn un pirms diviem gadiem. Vēlos labāk nospēlēt Indianvelsā un Maiami turnīros. Zinu, ka to varu. Protams, grunts - tas it kā ir viens no maniem mīļākajiem segumiem. Nospēlēt labāk Parīzē tiešām būtu labs mērķis. It kā man patīk tur spēlēt.... Mērķis ir labāk spēlēt lielajos turnīros, labāk tiem sagatavoties. Zinu, ka spēlēju labāk nekā pērn. Ir dažas lietas, kurās jau esmu kļuvusi labāka. Tad jau sezonas beigās redzēs - sanāca vai nē.

TVNET: Janvārī notikušajā "Australian Open" astotdaļfinālā zaudēji japānietei Naomi Osakai (21 gads), kura pēc tam uzvarēja šajā turnīrā un kļuva par pasaules pirmo raketi. Laikam žēl, ka pret viņu bija jāspēlē jau astotdaļfinālā, nevis varbūt finālā...

Sevastova: Jā, bet zaudējums ir un paliek zaudējums. Es varēju zaudēt arī pirms tam, piemēram, Bjankai Andresku (Kanādas tenisiste, tobrīd 106. vieta rangā - aut.). Viņa ļoti labi spēlēja. Esmu priecīga, ka to spēli uzvarēju, jo nebija viegli. Redzu savu progresu, tas ir pats labākais. Protams, bija sāpīgi pēc tā zaudējuma. Tas bija supermačs, tāpēc varbūt sāpēja nedaudz mazāk kā citreiz.

TVNET: Ar Osaku tikies 5. reizi karjerā. Viņa savstarpējos mačos tagad izvirzījusies tev priekšā ar bilanci 3-2. Tavuprāt, kas ir viņas trumpji un kāpēc viņa šobrīd ir pasaules ranga līdere?

Sevastova: Viņai ļoti palīdz serve, to viņa prot ļoti labi. Viņa zina, ka serves geimus var uzvarēt. Ja ir pirmā breikbumba, tad viņa koncentrējas uz savu servi. Pret viņu spēlēt ir ļoti grūti. Viņa ir viena no labākajām servētājām visā tūrē (pasaulē). Viņa ļoti labi kustās ar savu augumu (180 cm, Sevastovai 169 cm). Viņa var spēlēt arī agresīvi, bet viņa nav vienkārši "blietētāja", kura visu laiku cer, ka trāpīs. Viņa arī ir uzlabojusi kopumā savu spēli. Jā, bilance man pret viņu tagad ir 2-3, mazliet sliktāk nekā pērn (2018. gadā Sevastova divos mačos divreiz uzvarēja Osaku). Mēģināšu viņu atkal uzvarēt. Mums savā starpā bijuši labi mači.

TVNET sporta redakcija aizsākusi jaunu tradīciju, izvēloties savu gada personību sportā. Saliekot galvas kopā sporta redaktoriem Raimondam Ozoliņam, Mārtiņam Kļaveniekam, Aleksandram Pilātam un Gatim Krecerim, vienbalsīgi tika nolemts par 2018. gada TVNET sporta personību nosaukt šā brīža valsts pirmo raketi tenisā Anastasiju Sevastovu.

"Liels paldies TVNET par šo balvu - gada personība sportā. Tas ir baigi forši. Nezināju, ka tāda balva ir. Tagad zinu, ka tādu pasniedz pirmo gadu. Liels paldies visiem par atbalstu. Ceru, ka jūs (domāti tenisa līdzjutēji) atnāksiet uz Federāciju kausu," sacīja Sevastova.

TVNET uz sarunu Sevastovu aicināja arī pirms gada, kad "Fed Cup" turnīrs risinājās Tallinā. Zemāk pievienota video intervija no TVNET arhīva - 2018. gada februārī. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu