Četri Latvijas vieglatlēti uzvar starptautiskās sacensībās Igaunijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Elvijs Misāns
Elvijs Misāns Foto: Reuters/LETA

Četri Latvijas vieglatlēti - Elvijs Misāns, Mareks Ārens, Sindija Bukša un Kristaps Sietiņš - otrdien guva uzvaras starptautiskās sacensībās Igaunijas pilsētā Tartu, kas bija veltītas igauņu trenera Martina Kutmana piemiņai.

Šosezon savu tālāko lēcienu tāllēkšanas sektorā veica Misāns, kurš guva uzvaru ar rezultātu 7,67 metri, lai gan ieskaitīti bija tikai divi no viņa sešiem lēcieniem. Otrais bija 7,33 metru tālumā.

Savu labāko rezultātu šosezon uzrādīja arī Mareks Ārents, kuram izdevās pārvarēt 5,25 metru augstumu un arī gūt uzvaru Tartu sacensībās.

Veiksmīgi Latvijas sportisti startēja arī skrejceļā. Vispirms Sietiņš 60 metru barjerskrējienā ar rezultātu 7,92 sekundes tikai par 0,01 sekundi atpalika no personīgā rekorda un tikai par 0,04 sekundēm - no Eiropas telpu čempionāta normatīva. Tikmēr divkārt startēja Bukša - vispirms priekšskrējienā viņa 60 metru sprintu veica 7,53 sekundēs, bet finālā uzlaboja šo rezultātu līdz 7,49 sekundēm, arī gūstot panākumu. Tūlīt aiz viņas finišēja arī Līga Vecbērza - 7,65 sekundes.

Atzīstami rezultāti arī U-16 vecuma grupas zēniem un meitenēm. Edgars Avens 60 metrus veica 7,38 sekundēs, kas viņam ļāva izcīnīt uzvaru, bet Madara Bērziņa (7,88 sekundes) bija trešā. Abiem sezonas labākais rezultāts Latvijā šajā vecuma grupā.

Tāllēkšanā otrā ar jaunu personīgo rekordu (5,99 metri) bija daudzcīņniece Kristīne Deruma. Cita daudzcīņniece - Latvijas čempione Kristīne Blaževiča - 60 metru barjeras veica 8,84 sekundēs un finišēja kā ceturtā, kamēr Ildze Bortaščenoka kārtslēkšanā pieveica 3,85 metru augstumu un ieguva trešo vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu