"Frolunda Indians" hokejisti jau trešo reizi triumfē IIHF Čempionu līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Zviedrijas klubs Gēteborgas "Frolunda Indians" otrdien jau trešo reizi savā pastāvēšanas vēsturē triumfēja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

"Frolunda Indians" savā laukumā 12 044 skatītāju klātbūtnē ar rezultātu 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) uzvarēja Vācijas vienību Minhenes "Red Bulls".

Pirmo divu trešdaļu laikā Gēteborgas klubs izvirzījās vadībā ar 3:0, kad pa vārtiem guva vien 18 gadus vecais Sāmuels Fagemo, Raiens Lešs un Pontuss Vesterhelms. Visus trīs vārtus "Frolunda Indians" hokejisti guva vairākumā.

Saspringtajā mačā komandas izcēlās ar daudz soda minūtēm, bet Minhenes klubam tā arī neizdevās salauzt cīņas gaitu, lai gan vienus vārtus 52.minūtē vairākumā atguva Jasins Elizs.

IIHF Čempionu līgas piecās sezonās šī ir jau trešā reize, kad uzvaru guvusi "Frolunda Indians", turklāt šī vienība nav spēlējusi tikai vienā no pieciem turnīra fināliem.

No Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām šosezon līdz astotdaļfinālam aizkļuva Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Šveices vicečempione "Lugano", piekāpjoties tieši Gēteborgas "Frolunda Indians" hokejistiem. Iepriekš grupu turnīru nepārvarēja Latvijas uzbrucēja Māra Bičevska un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētā čehu komanda Hradeckrālovas "Mountfield", kā arī šīs pašas valsts vienība Tršinecas "Ocelārži", kurā šosezon spēlēja uzbrucējs Roberts Bukarts, bet joprojām to dara aizsargs Guntis Galviņš.

IIHF Čempionu līgas pirmajā sezonā pirms četriem gadiem uzvarēja Zviedrijas komanda "Lulea", pēc tam nākamajos divos turnīros triumfēja "Frolunda Indians", bet pērn trofeju ieguva Jiveskiles JYP no Somijas.

Aizvadītās sezonas finālā somu vienība Jiveskiles JYP ar rezultātu 2:0 apspēlēja Vekšes "Lakers" no Zviedrijas.

Turnīrā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu