Medijs: Porziņģa vēlmju sarakstā bijušas 4 komandas (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/LETA

Kristaps Porziņģis kopā ar brāli Jāni pirms spēlētāju maiņas darījuma iesniedza Ņujorkas "Knicks" kluba vadībai sarakstu ar 4 komandām, ar kurām Latvijas basketbolists gribētu noslēgt ilgtermiņa līgumu, vēsta "New York Post".

Pagājušajā nedēļā Ziemeļamerikas mediji vēstīja, ka Porziņģis pieprasījis "Knicks" kluba vadībai, lai viņu aizmaina uz citu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu.

Porziņģis vairāku spēlētāju maiņas darījumā pārcēlies uz Dalasas "Mavericks", kas pirmdien preses konferencē Latvijas basketbolistu prezentēja kā komandas jauno spēlētāju. 

Preses konferencē Porziņģim tika vaicāts, vai un kāpēc viņš pieprasījis "Knicks" vadībai aizmainīšanu uz citu komandu. Latvijas basketbolists izvairījās no atbildes. "Varbūt kādu dienu atklāšu šīs nianses, bet šobrīd vēlos koncentrēties uz to, kas ir man priekšā, nevis aiz muguras."

"New York Post" vēsta, ka Porziņģis kopā ar brāli Jāni, kurš ir arī basketbolista aģents, iesnieguši "Knicks" vadībai sarakstu ar 4 komandām, kuras būtu pieņemamas maiņas darījumam, jo ar šiem klubiem vēlētos noslēgt ilgtermiņa līgumu. 

Sarakstā esot iekļautas komandas, kurās šobrīd ir Latvijas basketbolisti Rodions Kurucs un Dāvis Bertāns - attiecīgi Bruklinas "Nets" un Sanantonio "Spurs".

Tāpat vēlmju sarakstā esot bijušas arī Losandželosas "Clippers" un Toronto "Raptors" komandas.

Spēlētāju maiņas darījumus šosezon var veikt līdz 7. februārim. Tiek vēstīts, ka Porziņģis būtu devies uz Spāniju turpināt rehabilitāciju ceļgala traumai, ja "Knicks" kluba vadība nebūtu viņu aizmainījusi uz citu komandu līdz šī termiņa beigām.

Trešdien, 6. februārī, aprit tieši gads kopš Porziņģis guva ceļgala krustenisko saišu traumu, kuras dēļ Latvijas basketbolists nespēlēs arī šosezon.

Jau iepriekš Ziemeļamerikas mediji vēstīja, ka Porziņģis varētu šovasar noslēgt 1 gada līgumu ar "Mavericks" par atalgojumu 4,5 miljoni ASV dolāru, lai pēc tam 2020. gadā kļūtu par neierobežotu brīvo aģentu un varētu izskatīt jebkuras komandas piedāvājumu.

Tomēr tas nozīmētu atteikšanos no 158 miljoniem ASV dolāru liela atalgojuma, jo šādu līgumu uz 5 gadiem vasarā varēs piedāvāt "Mavericks" komanda. Turklāt nav šaubu, ka Dalasas klubs piedāvās Porziņģim šādu līgumu.

Pirmdien notikušajā preses konferencē "Mavericks" kluba īpašnieks Marks Kjūbans jokojot izteicās, ka viņš vēlas Porziņģi un Slovēnijas talantīgo basketbolistu Luku Dončiču noturēt Dalasas komandā nākamos 20 gadus (Porziņģim šobrīd 23 gadi, Dončičam 19 gadi).

Turklāt miljardieris Kjūbans jau 2015. gadā, kad Porziņģis debitēja NBA, izteicās, ka viņš centīsies iegūt šo spēlētāju, ja vien radīsies tāda iespēja.

Arī jaunā "Mavericks" zvaigzne Dončičs, kurš ir galvenais pretendents NBA gada labāka debitanta balvai, apsolījis centies pārliecināt Porziņģi palikt komandā un noslēgt ilgtermiņa līgumu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu